Så tycker Gessle om låtarna på nya skivan

MUSIK
Snart i butik "Son of a plumber" släpps den 16 november.

C'mon

- Det var nästan omöjligt att hitta en första singel, för det finns ingen låt som direkt representerar skivan. Men vi tog den här glamrock-sången som en av två a-sidor, för att det inte hörs att det är jag. Så kan folk få ta ställning till den, oavsett vad de har för förhållande till mig. Jag sjunger i falsett för första gången. Det var så när jag först skrev den...och det var väldigt roligt att sjunga så.

Jo-Anna says

- Den andra a-sidan på singeln är med för att...ja, spyr man på "C"mon" kan man kanske tycka om den i stället Ha ha. Det är ett slags McCartney-låt. Vi hade långa diskussioner om vad man ska tycka om honom egentligen. Jag är egentligen mer Lennon-man, men gillade de första grejorna han gjorde som soloartist.

Kurt - the fastest plumber in the west

- En instrumental, med drag av filmmusik. Det är lite spagettiwestern sådär. Och Kurt, rörmokaren, det är alltså min pappa. Jag tyckte han skulle få en låt.

Waltz for Woody

- En annan instrumental, tillägnad Åsa. Hon kallas Woody. Varför vet jag faktiskt inte. Hon heter så bara.

I like it like that

- Skivans starkaste refräng. Och nu när du säger det är det kanske den låt som är mest klassisk Gessle.

Hey Mr DJ (wont you play another love song)

- Det låter som Chicago, inte sant? Det är väldigt lätt hänt att såna här låtar blir rena parodier och vi var illa ute ett tag, men till slut fick vi ändå till det, tycker jag. Det är väldigt snyggt.

I have a party in my head (I hope it never ends)

- Min favoritlåt på skivan. Den blev precis som jag hade tänkt det. Den känns väldigt speciell.

Per Bjurman