”Vi förtjänade att vinna”

Signaturen ”Carolina” är besviken över resultatet

MUSIK

Det blev Vitryssland som knep segern när sexton låtar från lika många länder tävlade mot varandra i lilla schlager-EM.

Många läsare tyckte att det var tråkigt att M+ inte fick en bättre placering, de hamnade näst sist.

Här kan du läsa alla inläggen.

Tack för alla mejl!

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen på vår chatt!

Välj Öppen kanal och sedan Tv-rummet

/Eftersnacksredaktionen

-----

Jag tror att Sverige inte vann för att M+s röster inte är jätte bra.Dom är bra, men inte jätte bra.

Svenska är också ett ganska svårt språk att "nynna med" . Deras låt var heller ingen "slager-låt". Men jag tyckte ändå att dom gjorde ett bra jobb och ska vara stolta.

// Ida L från Stockholm

-----

jag röstar icke politiskt

utan efter vilken låt stannar i minnet

och det var Nedeländerna

Men vist var hon gullig den lilla vitryskan

vad månne det bli

Men hon är förstsås icke välkommen i Sverige

att döma av kommentarerna

c.

-----

jag tycker inte att det är någon idé att vi är med i lilla melodifestivalen nå mer.. Vi kommer ju ändå så långt ner. Vi passar inte in i JESC helt enkelt. det är bara att inse det. Alltså jag tycker inte att det var något fel på låtarna, dom var ganska bra.. Men röstningen var ju konstig.. Näst sist...Klart att det är en skam. Det här var nästan lika pinsamt som när stenmarck gjorde bort sig i ESC. Nåja...

/Jennie

-----

Åh, Vitryssland vann!

Hon var väldigt duktig som skrivit den där låten men.. Förtjänade inte segern! M+ gjorde sitt bästa, heja!

Alla andra länders språk låter likadana, det är språket som gör att vi inte går hem!

Och Josefin pratade hela tiden i munnen på programledarna så man hörde inte vad någon av de sa.

/Li, 12

-----

Jag ställer mig högst tveksam till huruvida rätt låt vann, men Vitrysslands Mimmi Pigg var ju faktiskt lite charmig. Bra framträdande av M+, personligen föll dock låten mig aldrig i smaken. Starkt kämpat ändå! Proffsigast var helt klart det karismatiska och originellt klädda gänget från Rumänien!

Det är dessutom alltid roligt med lite röststrul på stora tillställningar, tack för det.

//Dr.KnOdd

-----

Rätt låt vann inte. Man fick känslan av att alla länder röstade på det land som innebar minst konkurrens. Ingen av låtarna på 10 i topp var något att ha. M+ ska vara stolta över sin insats. De var klart bäst. Tonsäkra, charmiga och duktiga var det. Mina barn 10, 9 och 6 år tycker att det inte är någon ide att intressera sig fast Sverige har en bra låt. Visst är det tråkigt! ! !

MVH

EvA Johansson

-----

Troligen har ryska maffian satt ett par hundra datorer i varje land på att ringa in deras låt automatiskt...

Spanien skulle ha vunnit!!!

"Besviken tittare"

-----

orka kolla på det! vi får gärna göra det, men jag gör inte det. såg 10 minuter (högst) och det var danmark, storbrittanienvitryssland och sverige (var nog någon mer, vet inte). jag gillade faktiskt storbrittaniens bidrag. hon har speciellt röst och jag tror hon kan gå långt. måste bara fixa till en del grejer som henne ryckande, visst, det är speciellt, men hon skulle kunna minska på det lite. sverige var duktiga, men jag trodde inte de skulle komma så långt. man vet vilka länder som röstar på varandra ju...

tack och hej!

/Annie, 16 år

-----

Tjejen som vann liknade Betty Spagetti eller en ekorre i sitt fula hår. Sjunga kunde hon inte heller...

Spanien var överlägset bäst och borde ha vunnit. Sverige borde ha kommit lite bättre åtminstone...

Hur kunde danmark komma så bra till? Han var otroligt dålig!

/Surpuppa

-----

Jag är så förvånad och besviken. Vitrysslands bidrag var ju inte alls bra. Nej, jag hoppades hela tiden på Grekland. Den var jättebra tyckte jag. Sverige var också bra, men inget överträffade Greklands låt..tycker jag i alla fall.

/Johan 19 Åt Delsbo hållet

-----

Hej!

Synd att Sverige kom näst sist. Deras framträdande var ju jättebra. Men Vitrysslands låt var helt okej. Men det var synd att hon sjöng på ryska och inte på vitryska. Jag tycker att Rumänien borde ha vunnit. Det var två låtar jag absolut hatade och det var Nederländerna och Spanien. Så hellre Vitryssland än Spanien.

//Simon

-----

Hej!

Jag tyckte inte om att just den låten vann! Den var bra och så men

överdriven.

M+ kämpa på bra men låten var inte så "bra" som det krävdes för lite fler

poäng! Porgamledarna var jobbiga! De klädde sig inte bra! Det är typ en

barnporgam! Så kommer de i galakläder! Nej detta var inte alls bra i år! Se

till att ändra det,kom ihåg att det är inte ni som ska gilla det utan det är

folket i sverige och övriga länder som ska gilla det! Vill ni har fler

tittare,lyd då mitt råd..

Hoppas att ni inte är imot mig nu!

//Jeanette 11år i Skåne

-----

Sverige hamnade där de färtjänade att vara, om inte sist.För att säga att Sverige var bra, är att ljuga...Hade Svenska folket fått sin vilja igenom, D.V.S, skickat ner Ana med `´Dansa är OK`´, så hade vi hamnat bland dem 5 bästa om nte tagit hem allt...För den med Ana, var det lite mer fartfylld o.s.v...Men SVT ska alltid manipulera med juryn och låta dem fälla avgöranade rösten...Samma när det gäller när de vuxna tävlar, det är som om SVT är en konspiration för sig själv..Oavsett hur mycket vi ringer, så är det ändå aldrig tittarnas favorit sin vinner, utan SVT har iförväg bestämt vem som ska vinna...De vill att vi ska ringa för att dem ska tjäna pengar och göra nya konspirations program...BOJKOTTA SVT...

Ana med `´Dansa är OK`´ du hade rockat där nere...

obs...M+ ni var M-...obs

///Pierre Jönsson från Rydboholm

-----

Klart vi svenskar tyckte att M+ var bäst, vi är ju från Sverige! Om vi hade bott i Spanien så hade vi ju tyckt att Spanien var bäst! Inte överraskad att Sverige kom så dåligt placerat, kanske skriva texter på engelska nästa gång?

//Felix

-----

Vitryssland var tippade att komma sist med noll poäng, och här går dom och vinner. Vet ni varför? Dom sjöng sist! Detsamma gäller Spanien (visst, dom var bra) men dom sjöng nästsist. Och sen kom ju Norge trea med en gräslig låt, bara för att dom sjöng trea mot slutet. Danmark kommer alla ihåg, så självklart kommer dom bra till. Europa bryr sig verkligen inte om JESC. Visst, Vitryssland var bra men inte bäst. Nederländerna var bäst! Dom var tippade till seger, och hade ett jättebra framträdande, men så kommer dom på en plats ingen lägger märke till. Kan Europa bry sig om JESC, som dom bryr sig om riktiga ESC! Sverige var en av dom bästa, men så måste vi komma nästsist bara för att folk inte bryr sig! Det är skamligt! Och sen sög ju röstningen. Varför gav dom alla en 12:a? Dom måste ju tåla lite, fast dom är barn! Och det var lite jobbigt att dom hoppade över 1-5.. Dom sa ju ändå dom rösterna, så varför förvirra!? Detta var en riktig skam, och jag hoppas det kommer ändra sig!

// Freddy

-----

det är helt otroligt att Vitryssland vann alltså jag tror att öststaterna paktade för nästan alla länder i den delen av europa gav vitryssarna 12 poäng.Riktigt Dåligt!

/Robinha 13

-----

IDOL kan slänga sig i väggen! Lilla melodifestivalen hade ett oerhört proffsigt startfält ikväll med många vassa röster från Europas blivande stjärnor. Själv hade jag Nederländerna, Makedonien, Norge och Danmark som favoriter. Jag hade inte alls koll på vad den danska killen rappade om, men att inta scenen med storm var något han hade kläm på.

/Kram från Maria, 17 år

-----

USCH. Det här suger. Vitryssland var sämst. Sverige var BÄST. Det här var det sämsta jag vart med om. Programledarna var tråkiga.

/J

-----

nej sverige eller grekland skulle vinna! och hon grekiska tjejen är sååååå lik summer in the oc :) hej så

/lillen

-----

skandal att sverige kom näst sist!! tre år i rad har sverige hamnat nere på bottnet. De andra två gånger har de förtjänat plasterna men inte denna gång. Sverige var mycket bättre än vitryssland bla. Sverige förtjänade att komma topp 5. De ägde scenen som de sa att de skulle göra. De sjöng jättebra och gjorde sitt bästa. synd att europa inte har någon smak. Vitryssland vann för att de hade en rosa hoppande söt liten tjej på scenen. Om en tjej som inte var så söt o liten hade sjungit denna låt hade inte vitryssland vunnit, det är jag säker på.

Tycke att musiken överdämpade M+ röster.Man kunde inte höra så bra vad de sjöng.

tycker sverige ska vara stolta över M+!

Om spanien hade vunnit hade jag inte skrivit klagomål om vinnaren eftersom spanien hade förtjänat att vinna. Buu på norge som bara gav 2 p till sverige!

Cypern är med i röstningen,skämtar de eller?. Om de har ingen tävlande med ska de inte heller få rösta!! självklart att de ger 12p till Grekland!

Tack till M+ som representerade sverige på bästa sätt som de kunde!

/skåningen

-----

Fantastiskt duktiga barn. Vilka framträdanden och vilken glädje, helt suveränt.

Absolut sämst var Josefine Sundström som hela tiden förstörde glädjen med att snacka sönder programmet med sitt personliga tyckande. Det var väl tur att hon höll tyst under tiden de tävlande sjöng.

/Sara i Umeå

-----

QUE PENA = Vad synd att inte Jose Antonio vann, han var den bästa och den med mest utstrålning,,viva España el proximo año

ps Sverige var oxå bra.

/Maria 13 år

-----

Stackars M+

En teori är att Europa kanske tyckte att M+ låt var för ”mogen” eller för ”vuxen” kanske?

Kanske Europa tycker att Junior Eurovision skall vara barnsligt, och lekfullt och i den kategorin passade inte vårt mera vuxna bidrag inte in?

Vad vet vi, men hursomhelst, Maria Chabo och Maria Josefsson ni gjorde ett jättebra jobb.

Synd att Europa var så ”barnsligt” istället för att se på musikalitet och proffsighet och kreativitet.

Er låt tillsammans med Englands och Nederländerna var bäst i det fallet. Lycka till i framtiden, ni gjorde ett mycket bra jobb!

/Daniel i Kristianstad

-----

Hej

Jag tycker Rumänien var bäst. Och sverige kom på rätt plats. Sveriges framträdande var det klart sämsta. Jag skrev redan efter svenska finalen att Sverige inte skulle ha nån chans med denna låt. Jag förstår fortfarande inte hur juryn kunde rösta fram den som vinnare. Hade svenska folkets vinnare ställt upp hade vi varit i toppen.

/Torgny Jansson, Åkersberga

-----

jag tyckte att det här var urdåligt. Helt FEL låt vann. Sverige var ju överlägset bäst. Och så hamnar vi nästan sist. Katastrof säger jag bara. Vitryssland var sämst.

/Anna-Karin

-----

Det är synd att vi inte har fler grannar....

/Jennie

-----

Belarus!!!!! Latvija!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/Claes

-----

Jag tyckte att M+ var jättebra!

Dom gjorde sitt bästa och även dansarna.

Synd att vi förlorade, vi förtjänade att vinna.

Vi var så mycket bättre än dom andra.

Programledarna var gamla, det ger ett tråkigt intryck, och dom var bokstavligen tråkiga.

/Carolina 14år, Helsingborg

P.S. M+ är bäst!

-----

Hej!.

Röstningen är snart klar och det ser ut som om storbritannien kommer sist.

Skandal! Hon var outstanding och hade förtjänat att även vinna den vuxna versionen. Kan ingen skicka ett stödbrev till henne så att hon inte blir knäckt av det här?

En större talang får man leta efter! Helt otroligt, hon om nån har en framtid för sig.

/Johan larsson

-----

Tyvärr Sverige man förstod knappt vad de sjöng om. Musiken spelades högre än vad rösterna kom ut ur dem.

/Nuri

-----

gud vad bra smak sverige har egentligen, om man kollar på kläderna menar jag!

antingen har dom andra ländera något folkdräktslikande med fransar eller så försöker dom vara moderna, men har på sig kläder som var moderna typ -99.... suck.

M+ verkar vara roliga tjejer. hoppas dom vinner!!

/Amanda

-----

M+ var riktigt bra och skakade om hela tävlingen.

Så även den danske killen. jag förstod ingenting av vad han sjöng, men det svängde.

Och jag måste instämma med att alla låter nästan likadant.

Heja Sverige!

/Zeb

-----

Jag röstar på Grekland!!! Men om jag fick rösta på Sverige skulle jag göra det, de var bäst!

/Macko

-----

Trist! Orkar inte se mer, håller med Jojje, alla låter samma... men hoppas på M+ iallafall...

/Trollet

-----

M+ var jätteduktiga! Jag hoppas de vinner. De gjorde inte bort sig som Martin Stenmarck i stora festivalen i alla fall.

Men konstigt att alla låtar låter likadant fastän de sjunger på olika språk och alla ska ha skrivit sina låtar själv...

/Jojje

-----

Hej!

Två låtar utkristalliserar sig helt klart. Storbritanniens och Spaniens bidrag. Outstanding!!!

Eftersom de är så himla bra, så vinner säkert ingen av dem... Skulle inte bli förvånad om den hemska vitryska låten tar hem segern.

/DaMum

Läs mer

ARTIKELN HANDLAR OM