Startfältet i Melodi-festivalen komplett

Magnus Carlsson solosatsar

MUSIK

På onsdagen blev startfältet i årets stjärnspäckade Melodifestival komplett. Magnus Carlsson, Andreas Johnson och Rednex fyller de tre sista platserna som jokrar.

Foto: Per Groth
Joker Magnus Carlsson satsar solo i årets Melodifestival.

Tillsammans med sedan tidigare klara Bodies Without Organs är ovanstående namn årets jokrar i deltävlingsmomentet.

Andreas Johnson gör upp med de ordinarie tävlingsbidragen i deltävling 1 i Leksand den 18 februari medan Magnus Carlsson tävlar i Karlstad den 25 februari, BWO i Karlskrona den 11 mars och Rednex i Göteborg den 11 mars.

Bidrag skrivet av Glenmark/Strömstedt

Det var ett koppel förväntansfulla jokrar som mötte pressuppbådet på onsdagens presskonferens. Magnus Carlsson ställer upp i sin sjätte (!) Melodifestival, och hoppas förstås på framgång. I år framför den förre Alcazar-sångaren ett bidrag skrivet av Anders Glenmark och Niklas Strömstedt.

– En riktigt bra låt, säger Magnus om ”Leve livet”.

Cowboyinspirerade Rednex tror att en livfull show ska hjälpa deras bidrag ”Mama take me home” till en framskjuten placering.

- Det blir god min, klacksparkar och lite grishumor.

Andreas Johnsons bidrag heter ”Sing for me”.

- Det ska bli skitkul, säger Andreas.

Björkman nöjd med jokrarna

Det här året kan Sverige tvingas kvala in till den stora Europafinalen. Därför har artistansvarige Christer Björkman letat efter internationellt gångbara artister till de fyra jokerplatserna.

– Det tycker jag att vi har lyckats med, säger Björkman.

Stjärnspäckad Melodifestival

Förutom de redan nämnda jokrarna ställer schlagerhjältar som Carola, Roger Pontare, Kikki Danielsson och Kayo upp i årets Melodifestival. Programledare 2006 är en annan veteran inom schlagercirkusen - Lena Philipsson.

Efter de fyra deltävlingarna får ett par av bidragen en andra chans den 12 mars. Den stora finalen äger rum i Stockholm den 18 mars.

Jim Jaber