Neil Young släpper protestskiva på internet

”Living with war” kritiserar Bush och Irakkriget

MUSIK

Neil Young har gjort en protestskiva mot George Bush och kriget i Irak.

Innan det officiella skivsläppet i början av maj, låter Young sina fans lyssna på hela albumet på sin hemsida.

Foto: AP
Neil Young.

Skivan ”Living with war” kommer att finnas tillgänglig för gratis streaming på internet från och med nästa vecka, meddelar skivbolaget.

Från och med den 28 april kan alla fans logga in på Neil Youngs hemsida, www.neilyoung.com, och lyssna på albumets alla 10 låtar, helt gratis.

Albumet kommer att släppas för kommersiell digital nedladdning den 2 maj och finnas tillgänglig i affärerna någon gång mellan den 5 och 15 maj.

– Neil vill ha ut albumet så fort som möjligt, säger Bill Bentley, talesman för Warner Music Groups Reprise Records till Reuters.

Neil Young var tidigare en anhängare av Bush och hans administration, men nu har han ändrat uppfattning. I en intervju i det amerikanska nyhetsprogrammet ”Showbiz tonight” säger Young att han är trött på Bush sätt att få det att framstå som att han äger ”9/11-mentaliteten”.

– Man behöver inte tro vad presidenten tror för att vara patriotisk. Det är dags för oss amerikaner att ifrågasätta Irakkriget och huruvida vi begått ett misstag, säger Neil Young i intervjun.

– Jag är inte rädd att folk ska tro att jag blivit antipatriotisk med den här skivan, jag utövar bara min rätt att säga min mening, tillägger han.

Linda Kling

ARTIKELN HANDLAR OM