Kan missa schlagern

Nanne i tårar på Cancergalan - kanske inte orkar

1 av 3 | Foto: ERIKA STENLUND
INTE NÖJD Nanne Grönvall jublade över summan –men vill ha ännu en gala. ”En prostatagala. Många män drabbas också”, säger hon.
MUSIK

Melodifestivalen kan förlora en av sina största stjärnor.

Nanne Grönvall, 44, är osäker på om hon orkar delta.

- Jag kan varken säga bu eller bä, säger hon.

Klockan var 21.08 i går när Nanne Grönvall äntrade Cancergalans scen för att sjunga "Som en bro över mörka vatten".

Fyra minuter senare gav ett fullsatt Cirkus stående ovationer till den rörda stjärnan-som lämnade scenen i tårar.

- Det är självklart att jag blir rörd. Det är ju bara fyra månader sedan det hände, så det var inte självklart när jag fick förfrågan. Och att genomföra framträdandet och sen få det stödet, det kramar om ens hjärta, säger Nanne Grönvall efter galan.

Hur mår du nu?

- Det här är en sjukdom som pendlar mellan hopp och förtvivlan. Men jag mår jättebra just nu, tack vare det här. Det sitter i hela maggropen. Annars " jag tar en dag i sänder.

"Försöker bara landa"

Hur känner du inför Melodifestivalen?

- Oj " Jo, det är det vi bollar med lite.

Är du inte säker på om du orkar med att delta?

- Jag kan inte säga hundra, men jag älskar det här arrangemanget och tror att jag har svårt att hålla tassarna borta. Just nu så är jag deltidsarbetande och jobbar i en mycket lugnare takt nu än vad jag har gjort. Jag kan varken säga bu eller bä.

Har du andra planer?

- Jag gör enstaka grejer, som det här, som känns viktigt. Och deltid på "Sweet charity". Det har varit mycket resor, inte bara fysiskt utan själsligt. Så annars försöker jag bara landa. Vara hemma, ladda batterierna och återhämta mig. I dag när jag vaknade så tänkte jag "fan vad glad jag är, ytterligare en dag som man får vara med", säger Nanne.

Carina Bergfeldt

ARTIKELN HANDLAR OM