Agnetha och Frida spelar in

Abba-stjärnorna återförenas - gör skiva ihop med Madonna

Foto: AB Bild, TV4
Uppgifter i natt: DE TACKAR JA Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog var så nöjda över Madonnas sampling av ABBA-klassikern "Gimme Gimme Gimme" att de nu planerar att arbeta ihop. Stjärnorna uppges gå in i studion så snart som möjligt. Björn Ulvaeus och Benny Andersson är inte med i projektet.
MUSIK

Agnetha och Frida återförenas på skiva-tillsammans med Madonna.

Det sensationella samarbetet kan snart vara verklighet, skriver The Sun.

Madonna samplade ABBA-klassikern "Gimme Gimme Gimme" på senaste skivan-och alla parter blev nöjda med resultatet.

Succén öppnar för att Agnetha Fältskog, 56, och Anni-Frid Lyngstad, 60, återförenas tillsammans med den amerikanska superstjärnan.

Enligt engelska The Sun har Madonna de senaste månaderna diskuterat med svenskorna om ett samarbete på hennes kommande skiva.

"Madonna drivande"

Nu har Agnetha och Frida slutligen tackat ja, skriver tidningen.

- Madonna var drivande bakom idén eftersom hon var så nöjd med samplingen av "Gimme Gimme Gimme" på "Hung Up", säger en källa.

- Agnetha och Frida älskade det, de uppskattar verkligen att Madonna gav nytt liv till en av deras mest kända låtar.

Inspireras av ABBA

Ex-Abborna, Madonna och hennes producent Stuart Price uppges ha bestämt att skriva och gå in i studion så fort samtligas kalendrar är tomma.

Björn Ulvaeus och Benny Andersson är inte inblandade men uppges vara positivt inställda till Agnethas och Fridas comebackplaner.

Madonna har inte gjort någon hemlighet av sin kärlek till den svenska supergruppen.

"ABBA:s tidlösa musik fortsätter att inspirera mig. Den är glädjefylld. Att stå still när när man hör ABBA är omöjligt", skrev hon nyligen i en hyllning.

Samplingen av "Gimme Gimme Gimme" var historisk eftersom det var första gången någonsin som ABBA gav tillåtelse till en artist att använda gruppens musik på sådant sätt.