Fan hackade popstjärnans mobil

Linkin Park-sångaren förföljd av stalker

MUSIK

Inte ens popstjärnorna går säkra.

Nu åtalas en kvinna för att ha hackat sig in i Linkin Park-sångarens mobiltelefon.

Foto: AP ARROYO
Förföljd av kvinna Chester Bennington, sångare i Linkin Park, förföljs av ett kvinnligt fan som bland annat hackat sig in i popstjärnans telefon.

Ett kvinnligt fan använde sig av en laboratoriedator för att komma åt Linkin Park-sångaren Chester Benningtons mobiltelefon.

Den 27-åriga kvinnan har kommit åt Benningtons mobilräkningar, de nummer sångaren ringt och tagit emot samtal ifrån samt popstjärnans privata digitalfoton som lagrats i telefonen.

– Det här är den moderna varianten av historien om beundrarinnan som gömde sig i Mick Jaggers garderob. Vi lever i annorlunda tider och fansen har mer tekniskt kunnande än tidigare, säger kvinnans advokat Ray Twohig till MSNBC.

Hotade hustrun

Kvinnan anklagas även för att ha hackat sig in i Talinda Benningtons, Chester Benningtons fru, privata e-post samt ha ringt och hotat henne.

Vid en husrannsakan hemma hos den 27-åriga kvinnan i Albequerque hittade polisen mängder med Linkin Park-affischer, bootleg-skivor med gruppen samt bilder på Chester Bennington och kvinnan tillsammans. Polisen fann även kopior på meddelanden och fotografier stulna från familjen Benningtons privata e-postkonton.

Läs mer om Linkin Park

Martin Söderström