”Hoppet står till Christer Lindarw”

Läs schlagerreportern Torbjörn Eks analys

MUSIK

En röd skinnpaj och gröna moccastövlar hjulandes över scenen.

Mer spännande än Regina Lunds entré på scenen blev det inte när SVT presenterade artisterna till nästa års schlager-sm. Stabilt men tråkigt kan man sammanfatta det hela. Eller vad sägs om trygga artister som Sanna Nielsen som med för fjärde gången, Magnus Carlsson för sjunde, Nanne Grönwall står också på scen för sjunde gången.

Inte ens Therese från gamla drömhus är ju nåt att höja på ögonbrynen för. Hon var ju med redan 1999 med Stjärna på himlen.

Missförstå mig inte, jag ser verkligen fram emot att få se förra årets festprinsessa Sonya igen, den här gången i en kärleksballad. Johan Kindes Lustans Lakejer kan bjuda på röj och det är kul när artister som Anne-Lie Rydé, Nanne Grönwall och Sanna Nielsen levererar på scenen, men så spännande blir det inte.

Och SVT fegar inte bara när det gäller artist-val. Tänk om de kunnat låta Anna Book och Måns Zellmerlöw mötas för en Let's dance-revanch? Eller försöka tina iskylan mellan forna pojkvännerna Andreas Lundstedt och Magnus Carlsson genom att sätta de i samma delfinal? Det hade kunnat bli riktigt bra tv.

Nu får vi hoppas rejält på Christer Lindarw, som kommer ikläda sig After Dark-kostymen utan gamla parhästen Lasse Flinkman. Säg låttiteln "(Å) när ni tar saken i egna händer" snabbt så förstår ni vilken självtillfredsställelse som kanske åsyftas.

Dessutom kommer självklart Jessica Anderssons klädval diskuteras. Själv lovar hon i år knickers istället för shorts och en härlig snygg-chock. Vi får väl se.

Lördagen den 3 februari går första delfinalen i Jönköping och innan dess ska fyra jokrar presenteras. Kanske bjuder SVT på mer spänning där.

Läs mer

Torbjörn Ek