Aerosmith till Sweden Rock

Till Sverige för första gången sedan 1999

MUSIK

Sweden Rock Festival fortsätter sno åt sig legendarer.

I dag kan Aftonbladet avslöja att amerikanska Aerosmith gör ett exklusivt framträdande på hårdrocksfestivalen i början av juni.

Foto: ap
KRÖNER SWEDEN ROCK Steven Tyler och hans Aerosmith blir ett av festivalens största band. De var senast i Sverige för 13 år sedan.

Att kalla det för en drömbokning är inte att ta i.

37-årsjubilerande Aerosmith har sålt över 100 miljoner album, och trots kärnduon Steven Tylers/Joe Perrys omskrivna missbruksproblem har de lyckats klamra sig fast på toppen i och med hitsinglar som ”Dude (Looks like a lady)”, ”Love in an elevator”, ”I don’t want to miss a thing” samt Run DMC-samarbetet ”Walk this way”.

Senast i Sverige 1999

För att nämna några.

–?Självklart känns det bra att få bandet till festivalen. Speciellt med tanke på att senaste framträdandet i Sverige var 1999, säger en källa med god insyn i arbetet.

Bostonkvintetten, vars senaste studioalbum ”Honkin’ on Bobo” släpptes 2004, rapporteras just nu jobba på material till en ny cd. Huruvida denna hinner bli klar i tid till Sverigebesöket är dock ytterst tveksamt.

”En festivals dröm”

Festivalledningen väljer att vare sig bekräfta eller dementera bokningen.

–?Jag har inga kommentarer, säger generalen Ingolf Persson.

–?Men ett band som Aerosmith är varje festivals dröm. Det går inte att komma ifrån.

Spelningen förväntas offentligggöras officiellt i slutet av februari och därmed återstår endast ett headlineband att presentera till rockfesten i Norje 6–9 juni.

Andra tuffingar på väg hit

Tidigare artiklar:

Mattias Kling