Police klara för Sverige

Sting i natt: Vi är 25 år bättre nu

Foto: reuters
på turné Återförenade Police avslöjar att de ska på stor turné. Bandet når Europa och Sverige i september och oktober. Men redan i natt spelade de för Aftonbladet och andra inbjudna gäster.
MUSIK

HOLLYWOOD

Höstens stora konsertnamn är klart.

Police kommer till Sverige.

Det avslöjade bandet på en presskonferens i Los Angeles i natt.

Foto: A&M records
The Police i början av 80-talet.

– Vi börjar i Vancouver den 28 maj och når Europa och Sverige i september och oktober, sa gruppen på en presskonferens på rockklubben Whiskey A Go Go.

Efteråt följde den återförenade gruppen upp det bejublade framträdandet på Grammygalan med att spela fyra gamla hits för Aftonbladet och de andra drygt 200 inbjudna gästerna.

– Nu är det bevisat. Jag är galen, sa Sting som tidigare hävdat att en återförening bara kan ske om han förlorar förståndet.

Inne på den dunkla klubben kändes det inte som om alla köpte hans förklaring till den ändrade inställningen.

Sting ringde upp

– Jag vaknade en morgon för tre månader sedan. Det var som om en glödlampa slagits på i huvudet. Jag bestämde mig för att ringa Andy Copeland och Andy Summers, berättade han.

Gitarristen Summers försäkrade precis som Sting, 55, och trummisen Copeland, 54, att skälen till brytningen 1984 var musikaliska.

De kallade sig skickligare musiker i dag än under storhetstiden.

– Vi är 25 år bättre nu. Och vi var bra redan då, skämtade Sting som inte ville svara på frågan om gruppen kommer att släppa någon ny musik.

Tidigare artiklar:

Magnus Sundholm