Miss Li laddar för Grammis – i Chile

”Jag går mest för att få äta god mat”

MUSIK

Nästa vecka kan hon vinna sin första Grammis, men nya stjärnskottet Miss Li tar det med ro.

– Jag går mest till galan för att äta god mat, säger hon på telefon från ett sommarvarmt Chile.

Miss Li ligger lågt och laddar upp långt borta i Chile inför Grammilsgalan. "Jag har nog ingen chans mot Säkert!", säger hon.

Sedan nyårsdagen befinner sig Linda ”Miss Li” Carlsson, 25, i Santiago i Chile tillsammans med sin gitarrist Sonny Gustafsson, 28.

– Vi låg på stranden hela dagen i går. Jag är helt röd, jag brände mig, säger Miss Li över en knastrig telefonlinje.

Hon har passat på att ta semester, men egentligen är hon i Sydamerika för att spela på festivalen ”Peace & Love – Santiago de Chile”, en avkomma till den årliga ”Peace & Love”-festivalen i Borlänge.

– Jag kommer från Borlänge och har både spelat och varit funktionär på ”Peace & Love” tidigare. Det är kul med initiativ från Dalarna. Vi går runt och bräker på dalmål, ett helt gäng. Mando Diao och Elias & The Wizzkids är också här.

Hemma i Sverige är Miss Li i ropet. På onsdag kan hon få en Grammis i kategorin ”Årets kvinnliga artist”, för sin förra skiva ”God put a rainbow in the sky”.

Räknar inte med pris

– Det hade varit roligare om jag var nominerad för min senaste skiva ”Songs of a rag doll”, den är bättre. Men jag har nog ingen chans mot Säkert! Jag går mest till galan för att äta god mat, säger hon och fnissar.