Basshunter jagar vänner – i dataspel

1 av 3 | Foto: Foto: AP, PETER WIXTRÖM
nummer 1 Jonas Altberg toppar snart Englandslistan – och hoppas få brittiska vänner genom ”World of Warcraft”.
MUSIK

Grattis Jonas ”Basshunter” Altberg, 23, som enligt rapporter kommer att toppa Englandslistan den här veckan med ”Boten Anna”.

– Tackar tackar, det känns lite konstigt, det kunde man ju inte tro. Allt började ju med att jag satt här hemma och skrev låten mest på skoj. Nu plötsligt är den översatt till engelska och släppt i hur många länder som helst, det känns coolt.

Är du kändis i England nu, känner folk igen dig på gatorna?

– Jag vet inte, det beror på om mina nakenbilder har kommit ut där. Jag har inte varit i England och spelat än, jag ska dit först i mars för tv-shower och klubbspelningar.

Ij den nya videon till ”Now you’re gone”, som ”Boten Anna” heter på engelska, får du ju viss draghjälp också av norska modellen och porrskådisen Aylar Lie.

– Ja, sex säljer ju och det har väl fått folk att snacka om den.

Men du själv är inte med särskilt mycket i videon?

– Nej, jag kände mig så ful just då så jag ville inte vara med så mycket, det var rätt skönt att ha fokus på nån annan än mig faktiskt.

Så vad händer nu då?

– Jag håller på med en ny platta på engelska. England är ju det ultimata landet att ha en etta i så nu kommer allt fokus ligga där, men jag saknar den svenska publiken och har en hel del nya svenska låtar också.

Längtar du inte efter att komma till England och spela?

– Jag är mest nervös faktiskt. Jag har varit i Tyskland, Österrike, Spanien och Polen och spelat, men jag vet ju inget om det engelska partyfolket. Jag har börjat spela dataspelet ”World of Warcraft” nu över nätet och försöker hitta engelska vänner där som kan berätta för mig. Jag hoppas att de kommer att gilla mig.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag har verkligen allt jag kan önska mig just nu, det skulle möjligen vara pannkakor till frukost när du nu ringer och väcker mig klockan tre på eftermiddagen.