”Jag hade sönder statyn på efterfesten”

Rockbjörnen- nominerade Annika Norlin i Säkert! chattade med läsarna på aftonbladet.se!

MUSIK

Annika Norlin säger: Hej, nu är jag här. Fire away!
cajsa säger: hur säns det att vinna två grammisar ??? jag älskar din musik / cajsa 9 år
Annika Norlin säger: Tack Cajsa! Det kändes nästan pinsamt bra. Det var som att 1,5 års slit, möda och kul eskalerade på en kväll. Jag blev alldeles för glad.
Jenny säger: Du är bäst! Du såg sjukt besviken ut över att du inte vann fler priser, var du det?
Annika Norlin säger: Haha! Nä det var jag inte alls, jag försökte nog bara se nonchalant och smart ut.
Clara säger: Hej Annika, grattis till grammisarna! Vad tyckte du om Amanda Jenssens framträdande igår? (Jag har döpt min nyinköpte ukulele efter dig)
Annika Norlin säger: Oh! Jag hoppas du skapar stordåd på ukulelen. Jag gillar Amanda
Zito säger: Tack för en av 2007 års bästa plattor! När kommer uppföljaren?
Annika Norlin säger: Det finns ingen planerad på svenska, dock kommer det förhoppningsvis en ny Hello Saferide-skiva i höst.
Maja säger: Hej Annika, ville säga grattis till grammisarna! Såg dig på hultsfred, helt magisk spelning, grät när ni sjöng det kommer bara leda till något ont, så himla fint =) Jag undrar vilket ditt bästa minne är från detta året som gått? och kommer det något nytt album i framtiden? Har både hellosaferide skivan och säkert skivan hemma, bättre får man leta efter!
Annika Norlin säger: En massa grejer. Hultsfred bland annat var helt fantastiskt, vi hade ju aldrig spelat live förut som band och helt plötsligt insåg vi att det funkade och att folk kunde texterna och stod och grinade.
eQuek säger: Aldrig hört er musik, något tips på en låt borde höra?
Annika Norlin säger: Min favorit på skivan är "Det kommer bara leda till nåt ont". Det är en mycket romantisk låt om folköl till exempel.
giggetygiggety säger: hejhej, var kommer ditt artistnamn ifrån?
Annika Norlin säger: Först tänkte jag kalla skivan "Läju!" vilket är östersundsmål för "Lär ju" (sagt med mycket misstroende underton). Fast ingen utanför Jämtland förstod det, så då översatte jag det till rikssvenska. Ergo Säkert!
maj säger: Tycker du inte att det är fel att exploatera tonåringars depressiva sida utan att ha täckning? Det spär på fördomarna, så där som du beskriver det har du knappast haft det?
Annika Norlin säger: Låtarna handlar inte om mig, men jag har haft känslorna, och jag skulle inte vilja ha varit utan dem. Vadå exploatera, jag berättar ju som det är
pontus9007 säger: HejHej. Jag måste säga att säkert var 2007 års bästa skiva. Men vilken tyckte du själv var förra årets bästa skiva? tack för allt
Annika Norlin säger: I Sverige: Anna Järvinen, Laakso, Jens Lekman, the Perishers.
LOL säger: Hej Säkert, hur känns det efter att ha blivit årets svenska kvinliga artist? Och du sa att du ville sätta ihop årets kvinliga och manliga artist pris, kan du säga lite mer om det?
Annika Norlin säger: Jag tycker att de separerade priserna fyllde en funktion för typ tio år sedan när läget var annorlunda och kvinnliga artister inte tilläts ta så mycket plats. sedan kom Marit Bergman etc och mejade ner vägen och nu är Sverige fullt av begåvade kvinnliga låtskrivare. Och manliga, förstås
Helena säger: Hej. Vilken har är den bästa spelningen du har gjort med Säkert!? Jag såg dig både på Way out west och på Neffertiti i Göteborg och båda var magiska.
Annika Norlin säger: Tack! WOW var nog den bästa någonsin. Publiken var så fruktansvärt fantastisk att jag nog aldrig kommer att få vara med om något liknande. Jag hade en dålig hårdag, men annars var det 5 av 5.
Stumbo säger: Hej,när du sjunger "jag har synat oss genom ett stetoskop", var det medvetet skevt eller fick du bara hjärnsläpp och glömde att det heter mikroskop?
Annika Norlin säger: Först menade jag mikroskop. Sedan lät jag det vara kvar, om du hör har vi lagt in beats som låter som hjärtslag. Jag gillar mycket när folk blir upprörda över språk-felaktigheter, såna som sätter upp lappar på lyktstolpar mot särskrivning och så. Nog är det fult, men språket förändras ju! (förlåt att du fick en liten uppsats i detta ämne)
Johanna säger: Jag såg dig i Mariebergsskogen, Karlstad i sommras och du var såå bra, Grattis till grammisen:). Hur var efterfesten?
Annika Norlin säger: Tack! Efterfesten var väldigt rolig. Jag hade sönder en av statyetterna lite, det får anses som ett bra betyg
Sofie säger: Hej! Jag gillar din duett med Billy and the vision dancers. Kommer du släppa duetten med Anna Järvinen (från musikbyrån)? Å det är väl på tiden att du och Maia Hirasawa släpper en låt ihop? Du är fantastiskt och jag längtar efter en ny Hello Saferide skiva!!
Annika Norlin säger: Tack! Billie the vision borde få en grammis varje dag. Nä, "Med varje hjärtslag" ska inte släppas, däremot ligger den på youtube tror jag, lyssna och bli imponerad av mitt otroliga dragspelande (första gången jag spelar.) Maia och jag har släppt en låt ihop, en Gene Clark-cover som heter "He's the kind of boy", finns på hyllningsskivan Gene & Cover
Säkert! säger: Grattis till grammisarna. Är musikkopiering på nätet bara till ondo?
Annika Norlin säger: Nä det är ett steg i utvecklingen. Däremot bör man veta att nästan inga musiker kan leva på sin musik idag, de flesta går inte ens runt på sina skivsläpp.
GulleGrek säger: Hej! Jag visste inte vem du var försän jag hörde Petters låt Logiskt, jag tycker att du sjunger så himla bra på den! Jag undrar så, skriver du all musik själv?
Annika Norlin säger: Tack! Ja det gör jag. Jag fnissar alltid när jag får den frågan. "Ja, nu har vi ett coolt låtskrivarteam här, vi behöver någon som kan sjunga låtarna. Vi tar den där trettioåringen i Helle Hansen-tröjan med ett omfång på 2 toner."
Clara säger: vem glömde du i tack talen igår?
Annika Norlin säger: Bra fråga! Jag glömde alla som har röstat, alla som lyssnar och alla som älskar mig när jag inte är framgångsrik.
Helena säger: Hej Annika. Vad förväntar du dig ska hända 2008? Kommer du att tunera med Hello isommar?
Annika Norlin säger: Jag förväntar mig att jag ska bli bättre på dragspel, få åka utomlands och spela, skaffa tålamod och fortsätta vara en rätt god person.
Moderator säger: Nu kommer den sista frågan.
tompa säger: Hur känns det att vinna rockbjrnen?
Annika Norlin säger: Ja, det har jag ju inte gjort. Om detta skulle ske skulle jag bli mycket glad och i mitt tal skulle jag tacka alla som röstat, alla som lyssnar och alla som älskar mig när jag inte är framgångsrik.
Moderator säger: Tack till Annika och till alla er som ville chatta! Gå in och rösta på Rockbjörnen: http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/rockbjornen2007/
Annika Norlin säger: Hejdå, tack för bra frågor. Over and out.