Foo Fighters till Sverige

Bokade till festivalen som slåss mot Hultsfred

1 av 3
Frontmän Aftonbladet berättade redan den 3 januari om den nystartade festivalen som ska konkurrera med Hultsfred.
MUSIK

Det blir Foo Fighters som tar upp fajten.

Det amerikanska bandet är dragplåster på Ema Telstars och Lugers nya festival.

Som går av stapeln samtidigt som Hultsfredsfestivalen.

På tisdag är det dags.

Enligt vad Aftonbladet erfar ska då konsertarrangörerna Ema Telstar och Luger presentera en ny musikfestival – och bandet Foo Fighters som dess stora dragplåster.

Drabbning 14 juni

Den nya satsningen ska, enligt källor med insyn i musikbranschen, vara en fullspäckad endagsfestival som går av stapeln lördagen den 14 juni.

Känns datumet igen?

Det är finaldagen för det som traditionellt varit Sveriges största musikfestival – Hultsfredsfestivalen. Något som har väckt stort missnöje hos arrangörerna.

”Tyst uppgörelse”

– Jag är inte glad. Vi slåss ju om samma artister. Det har alltid funnits en tyst uppgörelse mellan svenska konsertarrangörer att man inte lägger festivaler samtidigt som någon annan. Nu bryter Ema Telstar och Luger mot den, säger Per Alexanderson, chef för Hultsfredsfestivalen.

Luger ligger bakom förra årets stora Göteborgssuccé, ”Way out west”, men enligt arrangörens pressansvarige, Joel Borg, är det nya projektet ingen stockholmsk motsvarighet till festivalen.

”Inga kommentarer”

– Det finns inget som heter ”Way out east”. På tisdag ska vi presentera en ny sommarsatsning, men fram tills dess har vi inga kommentarer, säger han till Aftonbladet.

FAKTA

/FOO FIGHTERS

– Foo Fighters grundades av före detta Nirvana-trummisen Dave Grohl som 1994. Några av bandets största hits är ”Learn To Fly”, ”All my Life”, ”Times like these” och ”The Pretender”.

– Senaste singeln, ”Long road to ruin” hoppade nu i helgen direkt in på svenska Trackslistans andraplats.

Medlemmar: Dave Grohl – sång, gitarr, Chris Shiflett – gitarr, Nate Mendel – bas, Taylor Hawkins – trummor