Oasis har bästa albumet – någonsin

"Definitely Maybe" famröstad av brittiska folket

Foto: STELLA PICTURES
Topp två Bröderna Noel och Liam Gallagher och deras Oasis har två av de mest populära albumen - om britterna själva får välja.
MUSIK

Oasis fick två titlar i topp när britterna röstade fram bästa albumen i historien. Bröderna Gallagher puttade ner självaste Beatles till en fjärdeplats, uppger music-news.com.

Tusentals britter röstade fram Oasis ”Definitely Maybe” som det bästa albumet någonsin i Storbritannien. Det är musiktidningen Q och skivbutikskedjan HMV som stått för undersökningen.

– De flesta undersökningar har tenderat att ha The Beatles, Radiohead och Stone Roses bland topp fem. Men i och med att vårt perspektiv ändras så verkar det som om många av oss börjar uppskatta Oasis ironiska tilltal, säger Rudy Osorio, chef på HMV till music-news.com.

Tog två platser i topp

Men Oasis nöjde sig inte med förstaplatsen på listan. Med albumet ”(What’s the story) Morning glory?” knep Liam och Noel Gallagher även silverplatsen. Trea blev ”Ok computer” med Radiohead. The Beatles hamnade på en fjärdeplats med sitt ”Revolver”.

FAKTA

Så röstade britterna

1. Definitely maybe - Oasis

2. (What's the story) morning glory? - Oasis

3. Ok computer - Radiohead

4. Revolver - Beatles

5. The Stone Roses - The Stone Roses

6. Sgt Pepper - Beatles

7. London calling - The Clash

8. Under the iron sea - Keane

9. Dark side of the moon - Pink Floyd

10. Urban Hymns - The Verve