”Jag gillar Vinnie Vincents sminkning bäst”

Läs chattet med Kiss-fanet Fredrik Lindén

MUSIK
En sminkad Lindén.

Fredrik Lindén säger: Hej alla rockchicks! Nu kan ni ställa era kluriga frågor om Kiss eller bara hylla dem. Jag är beredd.
Ozzy-fan säger: Är inte Kiss ett gäng plojrockare egentligen?
Fredrik Lindén säger: Det håller jag inte med om. Vilket band har spelat för utsålda arenor i 35 år? Jag ber dig tänka om...
säger: Bästa kisslåten genom tiderna? Motivera ditt svar!
Fredrik Lindén säger: Se ovan. Det säger allt!
Fredrik Lindén säger: Detroit Rock City. En klassiker med rockhistoriens främsta dubbelsolo. Hela Destroyerplattan från 1976 är fantastisk.
Mr_ McEnroe säger: Allvarligt talat, känns det inte tråkigt att Kiss sminkar på Ace o Peters karaktärer på en trummis som tidigare varit medlem osminkad samt Tommy som jobbat bakom bandet i många år...Det är ju inte riktiga Kiss längre när de försöker att ge intryck av att Ace o Peter bara var 2 rollspelare i bandet, för mig som gammalt Kiss-fan känns det som ett hån mot de 2 och mot alla fansen som stöttat dem i vårt o torrt i alla år. Jag tycker helt enkelt att det inte känns trovärdigt längre. Vad säger du?
Fredrik Lindén säger: Jag är benägen att hålla med dig. När Eric Carr och Vinnie Vincent gick in i bandet fick ju de egna sminkningar och karaktärer. Det borde Tommy Thayer och Eric Singer också fått.
Few säger: Hur många gånger har du sett Kiss live?
Fredrik Lindén säger: Jag har sett dem 6 gånger. 1988, 1996, 1997 (två spelningar) och 1999 (två gånger).
cj säger: Favorit i kiss genom alla tider? Gillar Eric Carr
Fredrik Lindén säger: Min gud är Gene Simmons!
Tina säger: Vad tror du om Genes uppskattning om antalet lägrade groupies? Varför vill folk ligga med en gammal gubbe, som han ju är nu?
Fredrik Lindén säger: Han var ju ung en gång i tiden. Och nu är han ju mer berömd. Så det går nog på ett ut. Jag skulle dock inte vilja ligga med honom. Ha, ha.
Popkillen säger: Hur många skivor med gruppen har du? Och hur många tröjor o dekaler o sånt?
Fredrik Lindén säger: Oj, jag har tappat räkningen... Jag har väldigt mycket kan jag säga.
Jenny säger: Hur mycket pengar har du lagt ner på din Kiss-dyrkan?
Fredrik Lindén säger: Usch, det vågar jag inte tänka på. För mycket kan jag säga. Men vad fasen. Kiss är ju mitt stora intresse. Någon nördgrej måste man ha.
Cecil säger: Vem har snyggast/fulast sminkning tycker du? Drog inte Ace Frehly nitlotten där?
Fredrik Lindén säger: Tro det eller ej, men jag har alltid gillat Vinnie Vincents "Ankh-sminkning" bäst. Peter Criss sminkning är lite för gullig i mina ögon. Ace hade väl snygg sminkning?
johanna säger: Hur gammal var du när du började lyssna på Kiss ? Hade gött!
Fredrik Lindén säger: Jag började lyssna ordentligt på Kiss runt 1983/84. Precis när de hade sminkat av sig.
Mr Kizz säger: Tja Fredrik! Jag är också ett stort fan av Kiss - men betala 9000 spänn för att träffa dem? Varför fick du betala så mycket???
Fredrik Lindén säger: Det är min tribut till bandet. Men jag håller med dig. Det är egentligen helt galet och en aning ångestframkallande. Men någon gång ska man väl göra en galen grej. Att leva på vatten och bröd en månad var inte kul. Ha, ha.
Jonsey säger: Har du aldrig känt att det finns bättre saker att lägga pengar på?
Fredrik Lindén säger: Jo, absolut! Det finns många saker att lägga pengar på. Och betydligt bättre. Men det här är en engångsgrej, det kan jag lova dig. Ha, ha.
Peter Kjellerås säger: Hej Fredrik.Du som är inne i Kizzvärlden. Jag hade min stora rockutställning på Öckerö utanför Göteborg i början av 2007. Där satte jag upp min 13 kvadratmeter stora bild på Gene Simmons på bibliotekets yttervägg.En vecka , sedan var den stulen. Frågan är hur får jag igen den eller åtminstone skulle man vilja veta om den kom till bra användning.
Fredrik Lindén säger: Jag föreslår att du tar kontakt med Saidas dotter Solbritt som också är sierska. Hon kanske kan hjälpa dig. Skämt åsido, jag hoppas att din bild kommer tillrätta.
Kiss_G säger: Sysslar du själv med Kiss musik? i ett band kanske?
Fredrik Lindén säger: Jag försökte mig på det när jag var yngre. Spelade trumpet, bas och gitarr. Men det gick inget vidare. Och jag är näst intill tondöv. Så jag föredrar att lyssna på musik istället.
Kissprinsen säger: Hur bra platser har du tills i kväll? Jag ska stå längst fram!
Fredrik Lindén säger: Vi försökte få tag på sittplatser men det gick åt i ett nafs. Så jag och mina vänner har ståplatsbiljetter, men ska nog inte stå längst framme vid scenen. jag gjorde det i Globen 1999 dock och det var en mäktig upplevelse.
Ronny säger: Säg en Kisskonsert du skulle vilja varit på. Årgång också.
Fredrik Lindén säger: Anaheim 20 augusti 1976. Destroyerturnén. När bandet var hungrigt och precis hade slagit igenom. Den finns både på video och bootleg och är en grym konsert.
Loke säger: Vad var det som gjorde att du fastnade för Kiss? För mig var det sminkningen.
Fredrik Lindén säger: Det var en kombination av musiken, sminket och showen. Att de gjorde allt för oss fans. Det gillar jag!
Maidenscandinavia säger: Skulle du kunna tänka dig att döpa ditt barn efter någon i Kiss eller något som har med kiss att göra? Själv har jag en dotter som heter Maiden efter Iron Maiden i andranamn.
Fredrik Lindén säger: Hm, klurig fråga. Jag döpte faktiskt min undulat till Ace. Men mina barn - nja, det vet jag inte...
stina säger: vad säger din sambo om besattheten?
Fredrik Lindén säger: Jag har ingen sambo och tur är väl det... ha, ha. Men mina ex har började uppskatta Kiss när vi var tillsammans.
Stephen säger: Kul att läsa din hyllning till bandet :-)
Fredrik Lindén säger: Kul att du gillade krönikan, tack! Vi ses väl på Stadion ikväll och hyllar Kiss ihop!?
edvin säger: de som har sittplatser behöver inte stå och köa va?
Fredrik Lindén säger: Jag har förstått att det redan är lång kö utanför Stadion. Men har du sittplats kommer det inte vara något problem.
asd säger: Hur gammal e du ?
Fredrik Lindén säger: Jag är 33 år. Född 1975, samma år som Kiss släppte Alive! och slog igenom.
Maidenscandinavia säger: Har du någon kiss tatuering?
Fredrik Lindén säger: Nej, men jag funderar på att skaffa mig en. En hårt stiliserad Gene Simmons-mask som jag ska ha på överarmen. Men vi får väl se om det blir av...
asd säger: va säger du när ja säger att kiss e tråkiga ?
Fredrik Lindén säger: Släng dig i väggen! Ha, ha.
jag säger: tror du du kommer börja gilla något annat band mer än du gillar kiss?:P
Fredrik Lindén säger: Hm, jag gillar ju många andra band förutom Kiss. Men Kiss kommer alltid vara outstanding för mig.
Moderator säger: Tack till Fredrik och till alla er som ville chatta! Rock on!
Fredrik Lindén säger: Tack för alla era frågor. Vi ses på Stadion ikväll! Rock and Roll All Nite!

ARTIKELN HANDLAR OM