”Jag vägrar prata med missbrukare”

Kiss-stjärnan Gene Simmons om bandet, drogerna och kvinnorna

1 av 16 | Foto: HPG
MUSIK

Han har bekantat sig intimt med närmare 4 800 kvinnor.

Förre gitarristen Ace Frehley har Gene Simmons däremot sagt upp bekantskapen med helt.

– Jag vägrar prata med missbrukare, säger Kiss-stjärnan till Aftonbladet.

Foto: ap
Gene Simmons – som vi är vana att se honom.

20 minuter.

Mer behövdes inte för att sälja ut Stockholms Stadions drygt 30 000 biljetter.

Originalmedlemmarna Ace Frehley och trummisen Peter Criss är historia men fansen sviker inte sitt Kiss.

– Vi har ändrat sättning många gånger och det spelar ingen roll. Kiss är som ett fotbollslag. Laget är viktigare än någon som är i laget. Kan Kiss existera utan Gene och Paul? Ja. Och den som håller fast vid oss kommer att få se, säger Gene Simmons, 58.

”Det är inte tragiskt”

Så du var aldrig orolig över att plocka in andra medlemmar?

– Nej. Det var tvunget att hända. Alternativet var att använda Ace och Peter som vi har sparkat tre gånger. Hur många chanser ska man ge folk? Det är omöjligt att turnera med Ace och Peter igen. Båda kommer att vara alkoholister och drogberoende i resten av sina liv.

Det låter ganska tragiskt?

– Nej, det är inte ett dugg tragiskt. Om någon blir överkörd av en lastbil – det är tragiskt! Men om du bestämmer dig för att vara alkoholist och drogmissbrukare är det ditt eget beslut.

Och ni har försökt att hjälpa dem?

– Vad tror du? Men till och med Aces och Peters döttrar har varit tvungna att åka på rehab. Det säger en hel del om vad som är okej och inte.

Har du någon kontakt med Ace och Peter?

– Paul pratar en del med Ace. Men jag som aldrig har varit hög, full eller rökt i hela mitt liv vägrar att prata med någon som är missbrukare. Det är meningslöst. Ha aldrig en konversation med en vampyr för allt de vill är att suga livet ur dig.

Varför har Eric och Tommy inte har fått någon egen sminkdesign?

– Finns ingen anledning. Några få av våra riktigt gamla fans är irriterade på det, men det är deras problem. Massorna har ingen aning – de vill bara se Kiss. Fyra ansikten. Många vet inte ens vilka som är i bandet.

Hur har tiden i Stockholm varit?

– Ja, du har väl sett tidningarna. Det har varit en hel del kvinnor. De stackarna har sminkat sig och haft på sig parfym, det vore oförskämt att ignorera dem.

Visade sambon samlingen

Samlar du fortfarande på polaroidbilder av dina erövringar?

– Well, det är väldigt viktigt. Om du är turist och besöker något fantastiskt, ville du inte ta en bild då? Jag har nästan 4 800.

Och din sambo har fortfarande inga problem med beteendet?

– Det första jag gjorde innan Sharon och jag flyttade ihop var att visa samlingen – precis som jag gjorde med Cher och Diana Ross. Vi har varit tillsammans i 25 år men giftermål kommer aldrig på fråga. Då slipper man en massa trams.

Kan vi vänta oss något nytt Kiss-album framöver?

– Nej, det intresserar mig inte eftersom fansen har slutat att betala för musik. Och sista gången jag kollade sysslade inte Kiss med välgörenhet.

FAKTA

Tjänar miljoner

Namn: Gene Simmons.

Ålder: 58.

Yrke: Rockstjärna.

Bor: Beverly Hills, Kalifornien.

Familj: Sambon Shannon Tweed, 51, sonen Nicholas, 19 och dottern Sophie, 15.

Inkomst: ”På en stor turné kan jag tjäna 100 miljoner dollar. Men då måste vi turnera ett helt år”.

Aktuell: Ständigt. I går som hårt sminkad basist när legendariska Kiss spelade på Stockholms stadion. Framöver med bland annat nya säsonger av dokusåpan ”Gene Simmons family jewels”.

Gene Simmons om...

... kommersialiseringen av Kiss:

– Mitt mantra har alltid varit ”fuck credibility”. När vi började göra leksaker, t-shirts och spel så sa alla att vi sålde oss. Självklart, vi sålde ut varenda kväll. Nu beskrivs jag som ett geni i marknadsföring men då var jag bara ett svin som sålde allt. Men jag gillar pengar. Träffar du någon som inte gör det så ljuger de.

... vad han spenderar sina pengar på:

– Inget. Jag har aldrig brytt mig om prylar. Det viktiga i livet är hälsan, aptit, ambition och strävan efter pengar och makt. När jag säger det blir folk chockade. Men det är vad folk i hemlighet vill ha – makt och pengar. Alla vill ha råd att ge pengar till välgörenhet eller för att betala sin mammas höftoperation. Och alla vill ha makt så att ingen kan trycka ned dig.

... att förlora förra trummisen Eric Carr i cancer under 90-talet:

– Det var riktigt sorgligt. Han var helt frisk och sex månader senare var han död. Han var en riktigt bra och stabil människa som aldrig sa ett ont ord om någon.

ARTIKELN HANDLAR OM