Live Nation köper Luger

Konsertjätten blir ännu större

Foto: Niclas Ryberg.
I helgen arrangerade de Where The Action Is tillsammans. I dag blev det klart att Live Nation förvärvar Luger.
MUSIK

Konsertarrangören Live Nation fortsätter att växa.

Nu har bolaget köpt bokningsbolaget Luger.

– Vi tror att det här på sikt kan leda till ännu bättre genomförda konserter och evenemang, säger Ola Broquist på Luger.

Foto: Marco Gustafsson.
Thomas Johansson (stående), Live Nation och Ola Broquist (sittande), Luger.

Helgens gemensamma arrangemang av Where The Action Is blev startskottet.

I dag blev det klart. Live Nation förvärvar de mindre konsertarrangörerna Luger och Moondog. Live Nation, som tidigare hette EMA Telstar, blir nu alltså ännu större på konsertmarknaden.

– Egentligen är det inte så dramatiskt som det först kan verka. EMA har ägt 49 procent av Luger i 11 år och nu tar vi ett nytt steg i deras och vårt gemensamma arbete, säger Ola Broquist på Luger till Aftonbladet.se.

Vad innebär ägarskiftet för konsertpubliken?

– Luger kommer att finnas kvar som bolag och fortsätta att göra det vi gör. Så spontant skulle jag säga att publiken inte kommer att märka någon tydlig skillnad alls. Det är bara ägandet som förflyttats, och i grund och botten är det ju artisternas vilja att turnéra som styr utbudet, inte antalet konsertarrangörer, säger Ola Broquist.

Luger har länge nischat sig på något mindre, smalare artister och band. Ola Broquist oroas inte över att affären skulle kunna innebära att deras inriktning ändras.

– Nej, snarare tvärtom. Som jag har uppfattat det så är det just därför som Live Nation velat göra den här affären – för att vi gör det vi gör, och är bra på det, säger han.