Sista natten med gänget

När G-A-Y tar farväl står Alcazar på scen

MUSIK

Legendariska London-klubben Astoria ska rivas och på lördag är det avskedsfest.

På scenen?

Sophie Ellis Bextor, Dannii Minogue – och Alcazar.

– Det här känns jävligt tungt, säger Andreas Lundstedt.

strike a pose Alcazar tror att gaypubliken lockas av deras skönhet.

Sedan 1927 har Astoria huserat på Charing Cross Road i centrala London. Nirvana har spelat där, Rolling Stones och Oasis likaså.

Nu ska man riva stället och på lördag håller gayklubben G-A-Y sin avskedskväll.

– Vi har spelat där tidigare och lärt känna ägaren. Vi har fått hjärta för stället, säger Tess Merkel, 38.

Ägaren insisterade

– Ägaren sa ”vi måste ha Alcazar till sista kvällen”. Så det känns helt fantastiskt, verkligen jätteroligt. Sedan är det alltid bra ljud och det är en härligt nedsliten lokal, säger Andreas Lundstedt, 36, och lutar sig tillbaka i soffan på skivbolagskontoret i centrala Stockholm.

De är här för de sista repetitionerna inför lördagens spelning. England är ett land som gruppen ännu inte har slagit igenom ordentligt i – men gaypubliken älskar dem.

”Jag blir hetare”

– Gaypubliken är speciell. De älskar show och det känns som att de förstår Alcazar. De hajar grejen direkt. Det blir svettigare och hetare när man spelar för en gaypublik. Jag blir svettigare och hetare, säger Andreas Lundstedt och skrattar.

Varför tror ni att de gillar er så mycket?

(Tess Merkel pekar på Andreas Lundstedt och Andreas Lundstedt pekar ironiskt på sig själv).

– Mycket har att göra med att Andreas är en snygg bög. En väldigt attraktiv man, säger Tess Merkel.

– Och att den snygga bögen är flankerad av två snygga tjejer, säger Andreas Lundstedt och lägger händerna på tjejernas lår.

FAKTA

Alcazar om…

... spelningen på Europride i Stockholm:

– Det känns jättekul. Vi har ett åttamannaband med oss och en live-dj. Vi kommer att bjuda på show. Pride brukar vara riktigt häftigt, jag längtar enormt, säger Andreas Lundstedt.

... framtiden

– Vi spelar runtom i Europa nu och efter sommaren släpper vi ”We keep on rocking” i England. Det finns ett intresse där. Sedan har vi spelat in nytt material under sommaren och hoppas kunna släppa en ny skiva till hösten. Jag tror att vi sitter inne med några nya hits, säger Andreas Lundstedt.

ARTIKELN HANDLAR OM