Aftonbladet
Dagens namn: Lukas
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

Tjej på rehab i coolaste låten

Läs Little Stevens sommarkrönika – exklusivt för Aftonbladet

Bra BAND The Bleeding hearts kommer från från North Carolina och är både bra på att göra musik och att skapa snygga albumomslag. Men Bra BAND The Bleeding hearts kommer från från North Carolina och är både bra på att göra musik och att skapa snygga albumomslag. Men "Rehab girl" handlar inte om Amy, Britney, Lindsay eller Courtney... Foto: AP, AB BILD

NEW YORK. Ärade landsmän!

Steven van Zandt.   Steven van Zandt.

Sverige känns numera som mitt andra hem, så jag känner att jag får kalla er så.

Dagens krönika skulle egentligen ha varit min sista, men det har varit så kul att hålla kontakten med er, så jag har bestämt mig för att skriva i fyra veckor till.

Och att hålla kvar kontakten med det som är bra i livet, det är även veckans tema i min radioshow. Där hyllar vi just nu Film Noir-genren.Vi kommer att tända ett födelsedagsljus för legendariske regissören John Houston, som började hela grejen med den briljanta filmen ”Riddarfalken från Malta” 1941.

Men det är inte allt. Ni som lyssnar har även (o)turen att höra undertecknad göra en Humphrey Bogart-imitation på ett alldeles speciellt fruktansvärt sätt.

Bättre låter det när vi spelar världens coolaste låt – den här veckan.

Den passar in under kategorin popkultur som betyder något – alltså den som i vanliga fall återfinns på 50- och 60-talsplattor.Låten heter ”Rehab Girl”, och tro det eller ej, men den handlar inte om Amy, Britney, Lindsay eller Courtney.

Gruppen är The Bleeding Hearts från Raleigh, North Carolina, och de får även min röst för att ha lyckats skapa årets coolaste album­omslag.

Ni hittar deras skiva hos doublenaughtrecords.com, och mig hittar ni som vanligt i underground­garaget nu i helgen.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet