Aftonbladet
Dagens namn: Bernhard, Bernt
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

Svenska Stupidity – idiotsäkert band

Världens coolaste låt I alla fall den här veckan. Little Steven diggar låten ”Girl named Moe” av Sveriges egna Stupidity. Världens coolaste låt I alla fall den här veckan. Little Steven diggar låten ”Girl named Moe” av Sveriges egna Stupidity. Foto: PRIVAT

JACKSONVILLE. Länge leve ­idiotin!

Steven van Zandt.   Steven van Zandt.

Stockholms egen dårskap – bandet Stupidity – får sälla sig till oss andra galningar här i garaget. Vi har nämligen valt det svenska bandets låt ”Girl named Moe” som Världens coolaste låt – den här veckan.

Det är vår årliga ”Girls of ­summer”-show, och Stupiditys låt platsar inte bara in på grund av sitt namn, utan också på grund av att anledningen till att vi ­ofta blir kära är just ren och skär ­dårskap.

…?och om ni behöver mera bevis för vår Sverige-kärlek så har vi valt ut de fyra coolaste brudarna någonsin i showen. De är Mamie Van Doren, Nancy Sinatra, Edie Sedgwick, och er alldeles egna Ann-Margret.

Mamie är B-filmsdrottning. Hon har varit med i några av mina största favoriter, bland annat ”Untamed youth”, i vilken hon blev den första kvinnan som sjöng i en Rock and roll-musikal. 

Nancy lyckades

Nancy lyckades med miraklet att få ”These boots are made for walking” platsad som en kvinnokampslåt och samtidigt se sjukt sexig ut. (Kolla för Guds skull in videon på YouTube!)

Edie var societesflickan som rymde och hamnade i Andy Warhol-filmen ”Poor little rich girl”. En film som är arki­typen för alla nutida dokusåpor. Dessutom hävdar rykten att hon inspirerade Bob Dylans ”Like a rolling stone”.

Och vad ska man säga om Ann-Margret annat än ”Bye bye birdie”! Det är en av de absolut ­tuffaste filmerna någonsin!

Alla våra coola brudar har en sak gemensamt: de var extremt blyga utanför scenen, men kunde förvandla sig från försiktiga flicksnärtor till riktiga bombnedslag så fort kamerorna började rulla och musiken startade. Well, ni inser själva att ni är inbjuda till en superfest den här veckan i mitt Underground garage. Skriv till oss efter showen, på underground­garage

@littlesteven.com, och berätta vad ni tyckte.

Stupidity forever!

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet