Aftonbladet
Dagens namn: Ellen, Lena
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

Dags att fronta ert band, Vibeke

NEW YORK. Vänner!

Har ni någon gång sett de animerade Beatlarna i ”Yellow submarine”? Ni äger förmodligen dvd:n, och har säkert spelat den för era barn, men jag är rätt säker på att filmen inte visats på svenska biografer på ett tag, eller hur?

Det är synd, för varje generation borde se den ”big and loud” på bio, om man nu inte har ett stort och högljutt hemmasystem förstås. Eller, även om så är fallet är den bättre som en kollektiv upplevelse. Liksom det mesta här i världen.

Kanske skulle vi starta en Underground Garage-festival och visa coola b-filmer, vid midnatt? Ring om ni är intresserade!

Tragiskt nog är den kollektiva upplevelsen snart en utrotningshotad art. Biograferna krymper. Ingen tittar på samma tv-program – okej, förutom ”Idol”. Och inte särskilt många band kan spela på de stora arenorna längre.

Vi är för upptagna med att med blicken sänkt sms:a våra kompisar eller svara på e-post, för splittrade eller jäktade för att mötas upp och dela någon form av gemensam upplevelse.

Hursomhelst, i den här veckans Underground Garage pratar vi om tillkomsten av ”Yellow submarine”, och om att The Beatles inte ville ha något med den att göra. Tills de såg den, så klart!Vi hyllar strulputten Van Morrison, som har byggt en hel karriär på att se till att han inte blir för känd eller framgångsrik trots sin fantastiska talang.

Och vi reser hela vägen till er nordiska granne Norge för ”Världens coolaste låt – just nu”.

Som ni kanske redan vet tycker vi inte om att tipsa om soloskivor, vi känner att rock’n’roll uteslutande handlar om band, men eftersom hon var med i minst två band sist vi frågade så känns det okej att uppmuntra den superhäftiga tjejen Vibeke Saugestad.

Det är en pop- och rockplatta, en väldigt bra sådan, och vi kan bara hålla tummarna för att vårt engagemang ger henne ännu mer självförtroende att fronta ett band och lämna allt det här solotramset bakom sig!

Vi ses i Underground Garage i helgen.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet