– Jag saknar drogerna

Noel Gallagher om det nya turnélivet

Foto: Foto: Andreas Hillergren
Noel Gallagher är sugen på att spela i Sverige efter nyår. ”Det blir jävligt bra”, säger Oasis-stjärnan, när Nöjesbladet träffar honom före gårdagens spelning i Köpenhamn.
MUSIK

KÖPENHAMN. Oasis är tillbaka – och ingenting har förändrats.

– Det är som det alltid har varit. Fast utan tunga klass a-droger och supermodellerna, säger Noel Gallagher till Nöjesbladet.

14 år av rock’n’roll, brödraskap och höga kokainnätter.

”Where were you while we were getting high?”

När mannen som ställde frågan slår sig ned mittemot Nöjesbladet i ett regnigt Köpenhamn tycks livsstilen snarare ha gjort honom yngre.

– Om jag ångrar något genom åren? Jag kan säga en sak: Att jag slutade röka Benson & Hedges och började röja Marlboro lights i stället. Det var på råd från min flickvän, men jag ångrar det för Benson & Hedges-boxen är i guld, säger Noel Gallagher och ler snett.

Extas över Sverige

Det är bara ett par timmar kvar till kvällens konsert – men Oasis tycks redan ha siktet inställt på Sverigespelningarna i januari.

– Det kommer att bli jävligt bra. Jag är extatiskt över att komma till Sverige. Skandinavien är generellt väldigt bra, det är rent och saker och ting följer tidsschemat. Och ungdomarna ser coola ut, säger Noel Gallagher till Nöjesbladet.

Vad mer kan man begära?

– Fint väder. Men man kan inte få allt, ey?

Det är Globen och Scandinavium som står på schemat – lyckligtvis nog.

– Jag spelade i en liten arena för 600 personer i går och det var fucking rubbish! Jag förstår inte varför man spelar i en arena som inte ens är stor nog för att få plats med mitt ego. Jag har haft omklädningsrum som varit större. Det är meningslöst. Jag har aldrig varit så uttråkad i hela mitt liv, jag föredrar stadiums. I går kväll var det ...

”Kolla plånboken”

Noel Gallagher suckar och rycker på axlarna.

– ... Whatever.

Plötsligt går strömmen och rummet – som är tomt förutom ett par stolar och ett bord uppdukat med coca cola – blir för en kort sekund nattsvart.

– Kolla så att plånboken är kvar! Har du kvar din? skojar Noel Gallagher.

Humöret i Oasis-lägret tycks vara på topp och att en omfattande världsturné ligger framför dem verkar snarare ha fått dem på tårna.

– Turnélivet är jättebra. Det är som det alltid varit fast utan tunga klass a-droger och supermodellerna. Alla blir fortfarande fulla och snackar en massa nonsens. Och ingen har klagat på spelningar så här långt, så jag antar att det går bra. Och jag njuter av det, vilket är det viktigaste, säger Noel Gallagher till Nöjesbladet.

Är det något du saknar från förr?

– Jag brukade vara jävligt bra på att ta droger. Nu kan jag inte ta det längre, vilken är synd. Det är nåt annat jag saknar. För jag var väldigt bra på det.

ARTIKELN HANDLAR OM