In Flames till Sweden Rock

”Vi ska överträffa oss själva”

MUSIK

Det lär blixtra. Det lär smälla. Det kommer att låta som om kriget kommit till Blekinge.

När In Flames tar över Sweden Rock Festivals största scen i juni nästa år utlovas ett bländande spektakel.

– Vi ska överträffa oss själva, säger sångaren Anders Fridén, 35.

Foto: JERKER IVARSSON
Anders Fridén är stolt över att få vara dragplåster i Norje nästa sommar.

Göteborgsensemblen är tyngsta namnet när rockfesten i lilla Norje, mellan Sölvesborg och Karlshamn, presenterar delar av nästa års program. Och trots att det inte är första gången In Flames gästar evenemanget är Anders Fridén lite extra stolt över uppgraderingen till dragplåster.

– Det är ballt som fan för ett svenskt metalband att få vara med och slåss bland gubbrockarna, skrattar han på telefon från Los Angeles under pågående USA-turné.

Show som heter duga

I och med att framträdandet är gruppens enda i Sverige nästa sommar så kommer fansen också att bjudas på en show som heter duga. Vilket inte säger lite, med tanke på att kvintetten även sansade kvällar levererar uppträdanden som liknar bombningen av Dresden. Fast med mer konfetti.

– Det är alltid en utmaning att bjuda på något som överträffar det vi tidigare har gjort. Men det kommer vi att göra, lovar Fridén.

Bland övriga bokade band märks Europe, Black Sabbath-avläggaren Heaven & Hell, Dream Theater, Marillion och Motörhead.

Sweden Rock Festival hålls nästa år 3–6 juni. Då smäller det.

FAKTA

Klara artister till festivalen

In Flames, Heaven & Hell, Dream Theater, Europe, Foreigner, Hammerfall, Motörhead, Lita Ford, Uriah Heep, Marillion, Amon Amarth, Riot, Blackfoot, Soilwork, Forbidden, The Outlaws, The Tubes, Bullet, Seventh Wonder, Stormzone, Torch, Enforcer. Ytterligare runt 50 band tillkommer.