Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

”Betnér har väl rätt att driva med mig”

Nöjesbladets Niklas Strömberg möter Timbuktu

Timbuktu skrev ett brev till Magnus Betnér när komikern utmålade honom som ansvarig för ökningen av antalet klamydiafall i Lund.   Timbuktu skrev ett brev till Magnus Betnér när komikern utmålade honom som ansvarig för ökningen av antalet klamydiafall i Lund. Foto: SARA RINGSTRÖM

    Det är bara galna artister som skriver brev till recensenter. Det vet rapparen Timbuktu. Han har själv gjort det. Nöjesbladet satte sig ned med den album- och turnéaktuelle 33-åringen.

Magnus Betnér.   Magnus Betnér. Foto: ANJA CALLIUS
Detta klipp finns inte längre på aftonbladet.se, men prova gärna Aftonbladet TV.

Timbuktu glömmer sin egen text

Se när rapstjärnan kommer av sig.

Du har fått lite pissiga recensioner för din senaste skiva, är botten nådd nu?

– Det kan nog bli sämre, haha. Men det har varit lite blandat, jag har aldrig fått så många femmor som för denna plattan men jag har även fått en dödskalle i en tidning. Sen gör jag ju inte musik för recensenterna även om jag hade tyckt att det var kul om fler gav det högt betyg.

När du släppte förra skivan skickade du ett brev till en recensent jag känner för att diskutera hans svikande betyg.

– Ja, det är nog inte bara honom jag skickat brev till. Jag är lite så där, skriver någon om mig skriver jag gärna tillbaka. Men jag har slutat med det nu. En kompis sa till mig att det bara är galna människor som gör sådant.

I Magnus Betnérs ”Inget är heligt” målar han ut dig som ansvarig för Lunds ökande klamydiafall. Hur reagerade du när du såg det?

– Jag skrattade, men Magnus är en annan snubbe jag skrivit till. Jag menar dels bor jag inte i Lund och dels är det inte sant. Men han har väl all rätt att driva med mig.

Ingen jävel på kärlek

Är du en kvinnokarl?

– Nej, jag ser mig inte som det. Jag har träffat många kvinnor i mitt liv, absolut. Och ett tag när jag var yngre tyckte jag väl att det var kul med tjejer och så. Men det är inte något jag sysslat så mycket med de senaste åren.

Hur är det med kärleken?

– Bra, jag har mycket kärlek i mitt liv men det är fortfarande så att jag inte har hittat mitt livs kärlek. Ja, förutom att hålla på och jobba med det jag gör.

Tänker du mycket på det?

– Nej, de senaste tre åren har jag inte gjort det, men innan dess var jag snudd på desperat. Då kände jag att det inte var kul att vara ensam. Men bara för att man letar mer ökar inte chansen att hitta någon.

”Har inte rökt på många år”

Du är på turné nu. Är textraden ”dåligt brass och micromat” en korrekt beskrivning av det livet?

– Det är nog en beskrivning av turnéliv. Inte just mitt. Jag röker ju inte sedan många, många år tillbaka, men det blir mycket dålig mat.

I talkshowen ”Robins” förklarade du nyligen att du har gamla Konsumloggan och en brinnande lök tatuerat på kroppen. Vilka historier döljer sig bakom de motiven?

– Haha! Konsumloggan är ju tecknet för oändlighet. Den bygger på att vi förr i tiden slutade säga att vi skulle gå ut och ta ”en” öl, det blir ju alltid fem. I stället för att säga ett antal tecknade vi bara den där symbolen med händerna. Löken har jag ritat själv, det skulle egentligen vara ett hjärta med lågor men man är ju inte så grym på att teckna.

Rockbjörnen delas ut snart, minns du när du vann en Rockbjörn senast?

– Ja, jag fick den hemma hos Per Bjurman (Aftonbladets korrespondent) i New York. Han bodde på typ 48:e våningen och jag skulle stå på en stol vid balkongräcket för att bli fotad. Jävligt obehagligt. Jag är så in i helvete rädd för höjder. Det och råttor är mina två stora fobier.

”Låter ganska äckligt”

Bjurman har kysst Håkan Hellström för att han är en sådan bra artist, gjorde han några närmanden?

– Nej. Ska jag ta det som en förolämpning? Haha. Jag gillar Bjurman, men det låter ju ganska äckligt det där, och då inte för Håkans del i ekvationen.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet