”Jag skrev låten till min flickvän”

”Idol”-Kevin berättar om jobbet med nya plattan

Nu börjar Kevin Borg sin nya karriär. Singeln ”Streetlights” släpps i dag, sedan väntar nya albumet och turnépremiären. Dessutom ska han hinna med en sväng till Los Angeles.
MUSIK

Sedan ”Idol”-vinsten har Kevin suttit inlåst i skivstudion.

Nu är det upp till bevis med nya plattan som släpps om en dryg vecka.

En av låtarna är tillägnad en alldeles speciell person:

– ”More than I do know”, har jag skrivit själv till min flickvän Sofia, säger Kevin.

I dag släpps Kevin Borgs nya singel ”Streetlights” och trots drygt två månader utanför rampljuset är han inte rädd för att han glömts bort.

– Det här är början på min karriär, säger Kevin, som även har döpt sitt stundade album till ”The beginning”.

Två egna låtar

Till skillnad från tidigare års ”Idol”-vinnare har han haft månader på sig att få albumet klart. Kevin har varit delaktig under hela processen och själv skrivit två låtar på skivan, ”Painted black” och ”More than I do know”.

Den sistnämnda har han skrivit till sin flickvän Sofia som också är hans inspiration.

– Min drivkraft är kärleken till min flickvän och musiken, säger Kevin, 22, som numera bor i Stockholm med sin Sofia.

Kevin har ofta pratat om sin kärlek till Sofia och vilken stor del hon är i hans liv sedan de möttes på Malta för drygt två år sedan.

Sedan vinsten i 2008 års ”Idol” har det varit en hektisk tid för Kevin Borg, som lämnat Arvidsjaur.

Nu väntar stundande albumsläppet den 4 mars och turnépremiären i Vemdalen den 27 februari. Albumet ”The beginning” är en blandning av både känslosamma ballader och popdängor med funkiga inslag.

– Det är det här jag har väntat på sedan jag vann ”Idol”, säger Kevin som åker på en snabbvisit till Los Angeles där han ska spela in musikvideon till ”Streetlights”.

FAKTA

Det här är Kevin

Namn: Kevin Borg. Ålder: 22. Familj: Pappa, storebror och flickvännen Sofia. Kevins mamma dog när han var 16 år. Bor: Stockholm, men växte upp på Malta. Aktuell: Med singelsläppet ”Streetlights” och turnépremiären i Vemdalen den 27 februari.