Michael Jackson gör comeback i London

Är klar för 30 konserter i sommar, enligt brittiska tidningar

MUSIK

LONDON. Jacko's backo!

Enligt rubrikerna i brittiska tidningar kommer superstjärnan, som är i London sedan i går, att senare i veckan tillkännage ett stort antal trettio föreställningar i London kommande sommar.

Foto: Foto: ALL OVER PRESS
Michael Jackson är redo för comeback.

Det har spekulerats länge.

Och nu verkar Michael Jacksons comeback i London bli verklighet.

I största hemlighet flögs Michael Jackson, 50, från Los Angeles till London med sina två barn Prince Michael, 10, och Prince Michael II, 5, i ett privatplan på tisdagen. Familjen tog sedan in på ett av Londons lyxigaste hotell i fashionabla Knightsbridge och där har de belägrats av fans och fotografer.

På torsdag har han och företaget AEG Live, som sköter konsertbokningarna på O2 Arena i London, kallat pressen till ett ”speciellt tillkännagivande”. Vad det handlar om vill man inte avslöja innan dess, men enligt uppgifter ska Jackson göra trettio – eller fler – spelningar i London i juli.

Vill överglänsa Prince

Antalet är inte slumpmässigt. En viktig detalj är att framträdandena på alla vis måste överglänsa den gamle rivalen Prince 21 sommarspelningar 2007.

Det senaste liveframträdandet som Jacko gjorde var 2006 under World Music Awards. Ett år dessförinnan var han förstasidestoff världen över, men av helt andra anledningar. Då stod han åtalad – och friades på samtliga punkter – för sexuella övergrepp mot barn.

Sedan dess har Jackson drabbats av finansiella problem och han tvingades sälja sin jätteranch Neverland i fjol. Framträdandena i London blir dock som att tälja guld med kniv för superstjärnan. Enligt vissa uppgifter ska han få motsvarande 20 miljoner kronor per föreställning i gage.