17.00: Michael Jacksons presskonferens i London

Aftonbladets Robert Triches på plats: ”Det är väldigt förväntansfullt”

Foto: Robert Triches
Stämningen är förväntansfull. På den här scenen ska Michael Jackson kliva ut, visa upp sig för folket – och bekräfta sin comeback.
MUSIK

17.00 svensk tid. Det är då allt händer. I alla fall enligt affischerna och neonskyltarna utanför O2 Arena i London.

Här ska popkungen Michael Jackson hålla sin presskonferens – och bekräfta att comebacken är nära.

– Exakt vad som händer vet man inte, men de har lovat att man ska få en glimt av honom, säger Aftonbladets reporter Robert Triches på plats i London.

Klockan 17.00 kan du se hela presskonferensen live på aftonbladet.se!

Foto: Robert Triches
En Michael Jackson-lookalike rör sig på området utanför O2 Arena i London.

Nyheten om att popkungen Michael Jackson, 50, ska göra en storslagen comeback i London kablades ut över världen för någon vecka sedan.

I dag klockan 17.00 svensk tid väntas han träda fram och bekräfta comebacken.

– Man har byggt upp en scen i en av entréhallarna i den här gigantiska arenan. Hela stället är nerlusat med reklam, Jackson-affischer och neonskyltar med texten ”This is it – Michael Jackson, king of pop”, rapporterar Aftonbladets Robert Triches, på plats utanför arenan.

”Skandal om han inte dyker upp”

– Exakt vad som händer vet man inte, men de har lovat att man ska få en glimt av honom om man är här. Och hoppas kan man ju alltid göra. Skulle det visa sig att han inte dyker upp är det en skandal.

Är det mycket folk där?

– Ja, det börjar ramla in en hel del. Det har väl dykt upp åtminstone 300-400 pers mellan tummen och pekfingret. Men det kommer väl bli fullt när det är dags.

Bekräftar comebacken

– Det är väldigt förväntansfullt. Småtjejer springer omkring och skriker skithögt när de tycker sig se nånting vid scenen. Och det finns en hel del media här naturligtvis.

Vad väntas han säga?

– Det man förväntar sig är att han ska bekräfta att han ska göra sin comeback här och avslöja hur många konserter han ska göra. Jag tror inte att vi kommer få veta hur mycket han får i gage, men det har spekulerats i fantastiska summor. Alltifrån 50 miljoner pund till 150 miljoner pund. Och det beror ju mycket på hur många konserter han gör.