James Hetfield: ”Jag är hemskt ledsen”

Berättar själv om sjukhusvistelsen

Foto: MAGNUS WENNMAN.
Metallicas sångare James Hetfield, här på Globens scen i lördags, ber fansen om ursäkt för den inställda söndagskonserten.
MUSIK

Sjukhusvistelsen stoppade konserten.

Nu berättar Metallicas frontman själv om sjukdomen.

– Jag vill be om ursäkt för att jag missade den andra konserten i Stockholm, skriver James Hetfield.

Till fansens stora besvikelse tvingades Metallica ställa in sin andra konsert i Stockholm. Sångaren James Hetfield fördes till sjukhus och flög därefter hem till USA. Nu skriver frontmannen själv om sitt tillstånd.

– Jag är vid liv, på runt 80%, men jag börjar må bättre. Jag är hemskt ledsen att jag missade den andra Stockholmskonserten i söndags på grund av sjukdom, skriver han på Metallicas officiella hemsida.

Det som tidigare kallats ett utslag av vinterkräksjukan kan även ha varit matförgiftning, menar Hetfield.

– Anledningen/diagnosen på sjukhuset sade att det antigen rörde sig om ett 24-timmarsvirus eller dåliga ostron, skriver han.

James Hetfield ber fansen uppriktigt om ursäkt för den inställda konserten.

– Jag förstår och ber om ursäkt för de problem detta orsakat för alla fans som rest kort eller långt för att se showen. Jag gjorde allt som stod i min makt för att kunna genomföra konserten, men jag var så dålig att jag nästan föll omkull när jag försökte stå upp, skriver han.

Den inställda Metallica-konserten kommer att genomföras i maj i stället. Live Nation meddelar att exakt datum förmodligen kommer att spikas under den kommande veckan.

– Tack för att ni förstår och tack för ert stöd, skriver James Hetfield.

ARTIKELN HANDLAR OM