Nu hoppas han på en succéslurp

Ett ögonblick...

MUSIK

... Moneybrother, alias Anders Wendin, 33, som är aktuell med en ny skiva – och, hör och häpna, en tomatsoppa under eget namn.

Foto: NICLAS BRUNZELL
Moneybrother släpper inte bara en ny skiva – nu ska han tillverka soppa också. ”Det här är nytt för mig. Jag lär mig hur livsmedel funkar just nu”, säger han.

Nya skivan ”Real control” kommer den 15 april, med hela tre producenter inblandade, räckte det inte med en producent?

– Du vet man spelar in tio låtar inför en platta och tycker själv att alla låtar är olika, men så tycker aldrig någon annan. Så det här var ett experiment för att få mer bredd.

Nu lanserar du även en soppa, vad har hänt?

– Jag har en kompis som är kock och vi lagade käk och fick idé. Vi köper in giftfria tomater och gör soppa, vi kommer att sälja den på turnén och så får vi se om vi får ut den i butiker, jag hoppas det.

Är inte bara det här ett sätt att göra nåt som inte går att ladda ner?

– Jag är rädd för debatten som kommer nu. Nä, men det är lite kul att använda sitt namn i ett nytt sammanhang. Livet består av mer än att supa på krogen och gå på Grammisgalan så varför inte ett yrkesliv inom livsmedel.

Blir en fortsättning inom det efter musiken?

– Gärna det, men jag tänker inte så långt. Musik ska byggas på glädje och tar det slut så kan nog det här bli något.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag är på väg att träffa alla som gjort skivan med mig för att spela upp den, så jag hoppas verkligen att de också är lika nöjda som jag är med den.

FAKTA

Kändisar med egna livsmedel

Den amerikanske skådisen Paul Newman var inte bara berömd för att få den kvinnliga biopubliken att tråna, utan lanserade även tidigt sin egen hemgjorda salladsdressing. Den blev snabbt en framgångsrik serie på stormarknader.

2005 startade Lasse Berghagen ett bolag som lanserade både vin, delikatesser – och en egen dressing.

– Vi är dåliga på dressing i Sverige. Nu har vi hittat en hallondressing som vi tycker är väldigt god, sa Lasse Berghagen då.

Även Ernst Kirchsteiger har nyligen lanserat och designat en serie hushållsprodukter.