Svenskar hjälper BSB nå toppen

Skivaktuella Backstreet Boys i Sverige: Inget kan stoppa oss

1 av 5 | Foto: Foto: LOTTE FERNVALL
Brian Littrell, AJ McLean, Nick Carter och Howie Dorough i Backstreet Boys är i Sverige – och killarna i bandet älskar landet. ”Jag var 15 när vi kom hit första gången. Jag hade några av mina första flickvänner här. Det är alltid som att komma hem igen”, säger Nick.
MUSIK

I slutet av 1990-talet stod Backstreet Boys på topp.

Nu kämpar de för att ta sig tillbaka med skivan ”This is us”.

– Vi tror på det vi gör. Inget kan stoppa oss från att ta oss tillbaka till toppen, säger Nick Carter till Nöjesbladet.

Brian Littrell, 34, står utanför Lydmar hotel i Stockholm och blir fotograferad av småtjejer. Inne i receptionen klappar AJ McLean, 31, en hund och i ett hotellrum halvligger Howie Dorough, 36, i en soffa medan Nick Carter, 29, äter godis.

Backstreet Boys släpper en ny skiva i oktober, ”This is us”. Själva säger de att de hittat tillbaka till det ”gamla” Backstreet Boys.

– Några av våra bästa album, som ”Millennium” och ”Black & blue”, är baserade någonstans mellan pop, r’n’b och eurodance. Vi kände att vi ville komma tillbaka till det folk lärde känna oss som, säger Howie Dorough.

De kom till Stockholm sent på torsdagskvällen.

– Vi träffade Max Martin och käkade middag. Vi sparar oss för i kväll, då blir det boya-boya, säger Howie Dorough.

”Kvinnorna är vackra”

De älskar Sverige. Speciellt tjejerna.

– Jag var 15 när vi kom hit första gången. Jag hade några av mina första flickvänner här. Det är alltid som att komma hem igen, säger Nick Carter med munnen full av godis och tillägger att han egentligen känner sig som 22.

– Du hade dina första boya-boya här, flikar Howie Dorough in och flinar i soffan.

– Klubbarna är fantastiska och kvinnorna är vackra! replikerar Nick Carter med en äkta pojkbands-tonhöjning.

På skivan samarbetar de än en gång med Max Martin. Men han är inte enda svensken inblandade i plattan. Nadir ”RedOne” Khayat, som jobbat med Michael Jackson och Lady Gaga, har skrivit singeln ”Straight through my heart”.

– Han växte upp med vår musik och erkände att han är ett stort fan. Det var den perfekta kombinationen, han visste vad vi står för. Sen har han en sån positiv energi, det är därför han lyckats nu, säger Howie Dorough.

”Ingen skilsmässa”

Kevin Richardson hoppade av för tre år sedan men ni andra har hållit på över 17 år. Hur gör man?

– Vi älskar utmaningen och vill komma tillbaka till det vi en gång var. Det har hänt oss så mycket att vi klarar av allt. Korrupta managers, en av oss hade en hjärtoperation, drogmissbruk, folk har gått på avgiftning, alla har haft saker som de tvingats ta itu med. Men det är ingen skilsmässa på gång i den här familjen, säger Howie Dorough.

– Vi kommer att göra det här tills folk inte vill veta av oss längre och vi blir förbjudna på radiostationerna, säger Nick Carter.