Hemligt gig med Robyn

Spelar på Moderna museet den 29 maj

1 av 2 | Foto: Foto: AP
Robyn gör just nu succé på klubbar i USA.
MUSIK

Robyn gör en superhemlig spelning på Moderna museet.

Aftonbladet kan i dag avslöja att världsartisten som gör succé i USA kommer till Sverige i slutet av maj.

– Det är en privat tillställning med specialinbjudna gäster, säger Maria Morberg, pressansvarig på museet.

avslöjar

Robyn, 28, röner just nu stora framgångar i USA. Häromveckan var hon gäst hos pratshowkungen David Letterman, och de amerikanska kritikerna hyllar unisont det svenska popundret.

Men nu kommer världsstjärnan alltså hem och uppträder live i Sverige.

Sångerskan besöker Moderna museet den 29 maj för en spelning med sin gamla samarbetspartner Andreas Kleerup, 29.

”Vi håller kontakten”

Kleerup har spelat med Robyn vid ett flertal tillfällen, och tillsammans ligger de bakom Englandsettan ”With every heartbeat”.

– Robyn frågade om jag ville spela med henne på Moderna. Vi håller kontakten, även om hon är mycket i USA nu, säger Andreas Kleerup.

Spelningen är en sluten tillställning i Moderna museets regi. Ingen press släpps in och på gästlistan står bara specialinbjudna gäster.

– Det är en fest i samband med Modernas 50-årsjubileum. En privat tillställning för särskilt inbjudna. Robyn och Andreas ska spela några låtar, säger Maria Morberg, pressansvarig på Moderna museet.

Satt i styrelsen

Robyns presskontakt Sandra Nordin ber att få återkomma när Aftonbladet ringer. När hon hör av sig några timmar senare har hon pratat med Robyn och kan bekräfta spelningen.

– Ja, det stämmer – det blev klart i natt. Robyn har suttit som styrelseledamot i Moderna museet tidigare och har nära relation med dem. Hon har fått frågan flera gånger och den här gången passade det bra eftersom hon är hemma just det datumet, säger Sandra Nordin.

FAKTA

SOMMAREN MED ROBYN

Robyn gör fler Sverigespelningar i sommar. I går blev det klart att hon uppträder på Arvikafestivalen den 3–5 juli och en spelning på Hultsfred i juni är bokad sedan länge.

Och fler spelningar lär tillkomma.

– Vi kommer att göra fem gig ihop i sommar, tror jag. Dels Hultsfred och Arvika, och dels lite annat, säger Andreas Kleerup, den andra halvan bakom singeln ”With every heartbeat”.

Senast Robyn höll en egen konsert i Sverige var 2005. I samband med släppet av det självbetitlade albumet ”Robyn” drog hon på turné under sommaren och hösten 2005.

ARTIKELN HANDLAR OM