”Till slut blir man nästan desperat”

Nöjesbladet var med när Elin Lanto spelade in videon till sin nya singel – som handlar om försöka ta sig ur ett dåligt förhållande

1 av 3 | Foto: Foto: LOTTE FERNVALL
I ett parkeringsgarage i Stockholm, iklädd en latexdräkt och röda linser, spelar Elin Lanto in musikvideon till ”Love made me stupid”.
MUSIK

Sångerskan Elin Lanto har precis avslutat ett förhållande med artisten Brolle.

Nu satsar hon allt på musiken och släpper nya singeln ”Love made me stupid”.

– Den handlar om att man inte riktigt når den andre personen och till slut kan man nästan bli desperat och göra vad som helst för att få uppmärksamhet, säger hon.

Den hemmakära sångerskan från Enköping slog igenom 2004 med singeln ”I won’t cry”. Sedan dess har hon uppträtt i ”Sommarkrysset”, släppt en skiva och flera singlar. Nu har hon precis blivit singel efter uppbrottet med Kjell ”Brolle” Wallmark. Det var ett beslut som båda var överens om.

– Nu har jag så mycket att göra med mitt eget så det känns väldigt bra, säger Elin Lanto, 25.

”Många känner igen sig”

I logen nere i ett parkeringsgarage i Stockholm sitter Elin Lanto och blir sminkad. Nöjesbladet är exklusivt med när sångerskan spelar in musikvideon till nya singeln ”Love made me stupid” som finns med på albumet som släpps nästa år.

– Det är nog många som känner igen sig, som har haft ett sånt typ av förhållande som jag beskriver i låten. Att man vill därifrån men det är svårt och man hålls tillbaka. En desperat känsla, säger Elin Lanto.

Precis som på de tidigare singlarna ”Speak n’spell” och ”Discotheque” har sångerskan valt att samarbeta med låtskrivaren Tony Nilsson.

Trivs bäst på landet

– Vi har jobbat tillsammans i två år och han vet precis hur jag mår och vad jag tänker om saker så hans texter och låtar känns som att de kommer från mig, säger hon.

Elin Lanto älskar att stå på scen och sjunga och dansa. Men när strålkastarna släcks vill hon hem till landet.

Att bo i storstaden är inget för henne.

– Många tror nog att jag är en utebrud som hänger i Stockholm med innefolk. Det är väldigt, väldigt fel. Jag är liksom landet rakt igenom. Jag tycker om att vara med min familj och jag har inte så jättemycket kompisar, jag tycker om att vara med de få som jag litar på, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM