Lars Winnerbäck ställde in igen

”Jag är väldigt ledsen”

MUSIK

Lars Winnerbäck ställde in även söndagens spelning på Annexet.

Orsaken är återigen svininfluensan.

– Jag skulle känna det som nonchalant att riva av lite låtar med vänsterhanden för att komma undan, skriver Winnerbäck på sin hemsida.

Foto: Pernilla Wahlman
Lars Winnerbäck.

I torsdags ställde Winnerbäck in sin konsert på Annexet sedan klaviaturspelaren Johan Persson insjuknat i svininfluensan.

På fredagen och lördagen mådde Persson lite bättre och kunde genomföra spelningen. Men på söndagen var det sämre igen.

– Den här turnén börjar motigt. Ikväll har vi ställt in för andra gången. I två dagar har vi spelat med en ganska sänkt Johan Persson, igår och i förrgår tyckte jag dock att han hade lite färg och glöd i ögonen. Idag var han sämre igen, skriver Winnerbäck på sin hemsida.

– Johan har haft stor press på sig och varit tvungen att ta tuffa beslut mitt i all feber och orkeslöshet.

Ber om ursäkt

Winnerbäck skriver att han inte vill äventyra folks hälsa. Han förklarar också varför han inte väljer alternativet att uppträda ensam eller med ett mindre band.

– Det är inte en sån spelning vi sålt biljetter till och jag skulle känna det som nonchalant att riva av lite låtar med vänsterhanden för att komma undan. Den konsert vi är stolta över och står för har förberetts länge tillsammans med ett stort crew av ljus-, ljud- och instrumenttekniker och Johan spelar en väldigt viktig roll. Han är den grymmaste musiker jag träffat och har spelat med mig i drygt tio år nu. Det är helt enkelt inte samma grej utan honom.

Winnerbäck ber själv om ursäkt till de besvikna fansen.

– Ni är förutsättningen för att vi ska kunna få åka runt och spela, ni är hela fundamentet. Jag är väldigt ledsen över att ni fått vända i dörren och jag förstår all besvikelse. Jag hoppas på er förståelse igen och ser fram emot gemensam revansch.

Eftersom det inte finns något nytt datum som passade på Annexet väljer bandet att slå ihop de två inställda konserterna till en större turnéavslutning på Hovet den 14 december.

Det är ännu oklart hur det kommer bli med de kommande konserterna i Arendal och Larvik.