Melissa är blygsam – men ändå självklar

MUSIK

Publiken, och förmågan att fånga den, har hon redan.

Bli inte förvånade om Melissa Horn snart är en av de stora svenska artisterna.

Foto: Foto: PÄR HUGO KJELLÉN
Med enkla ord sjunger Melissa Horn om sorgsna känslor som unga människor kan applicera på sina egna liv.

Om du vill lyckas som singer-songwriter i det här landet, se till att få sjunga eller spela med Lars Winnerbäck.

Alla artister som Winnerbäck välsignar med sitt gillande tycks även plockas upp av ansenliga delar av hans publik. Och den är som bekant hur stor och omättlig på vispop som helst.

Winnerbäck sjöng duetten ”Som jag hade dig förut” med Melissa Horn på hennes debutalbum i fjol, och efter en ny, lika väl mottagen skiva kan den 22-åriga stockholmskan åka på sin första egna konsertturné, som till stor del är utsåld i förväg.

En helt egen ton

Men det är inte för att hon ibland hamnar vådligt nära Winnerbäcks sätt att rimma, eller för att hon har en röst som hittar in mitt emellan Lisa Ekdahl och mamma Maritza Horn som Göta Lejon har lapp på luckan i kväll.

Det är för att Melissa Horn, främst i låtarna från nya skivan, även lyckas hitta en helt egen ton och med enkla ord skriva låtar om sorgsna känslor som unga människor kan applicera på sina egna liv.

Samt att hon, sin blygsamma rutin till trots, är väldigt självklar i sin stol mitt på scenen, både ihop med bandet och i snacket mellan låtarna.

Lite snävt uttryck

Ibland märks det att hon bara är i början av resan, i form av ett lite snävt musikaliskt uttryck och några texter som tar oss väl långt in i dagboken.

Men fortsätter Melissa Horn att utvecklas i den här takten lär den sortens invändningar snart vara ett minne blott.

FAKTA

Melissa Horn

Turnepremiär: Göta lejon, Stockholm. Publik: Cirka 1 100 (utsålt). Längd: 95 minuter. Bäst: "Fall fritt". Sämst: Musikaliskt känns det ibland lite begränsat.

Här kan du se melissa

Östersund 13/11, Piteå 14/11, Linköping 18/11, Kristianstad 19/11, Kalmar 21/11, Karlstad 22/11, Varberg 26/11, Lund 27/11, Malmö 28/11, Göteborg 29/11, Söderhamn 2/12, Gävle 3/12, Uppsala 4–5/12, Borås 6/12, Göteborg 7/12, Stockholm 9/12