Carolas hem: en 40 kvadratmeters bod

”Jag och Amadeus har det toppen där”

1 av 3
Carola Häggkvists julturné inleds i morgon och hon har släppt nya albumet ”Christmas in Bethlehem”. I går firade hon sin återkomst på scenen tillsammans med vänner – och sjöng några låtar från nya albumet.
MUSIK

Julturné, utlandslansering och på jakt efter ett nytt hem.

Därför bor Carola Häggkvist och sonen Amadeus i en 40 kvadratmeter stor sjöbod.

– Det är rena sviten, säger hon till Nöjesbladet.

Här blir Carola Häggkvist, 43, gift.

I alla fall om man tittar på tårtbiten på tallriken.

Nöjesbladet var med och firade hennes återkomst på scenen i går kväll tillsammans med hennes vänner i Radiohuset i Stockholm.

2009 är ett år av förändring. Hon har släppt nya albumet ”Christmas in Bethlehem” och åker på julturné i Norden. Hon är också på jakt efter ett nytt hem.

Drömmarna handlar om en ranch på landet.

– Det är skönt att känna att vi går vidare, jag kanske kommer att ha kvar mitt hus ändå. Det öppnar upp olika alternativ, säger Carola och tar en stor bit tårta som dukats fram för att också fira hennes 43-års dag i efterskott.

”Vänpar behövde huset”

Det var i somras som sångerskan överraskade med att låna ut sin lyxvilla i Saltsjöbaden till vänner.

Sedan dess har hon och sonen Amadeus, 11, bott i en bod på 40 kvadratmeter.

– Ett vänpar behövde mitt hus bättre än vi. Jag har varit på väg därifrån, jag har velat komma vidare. Vi har det toppen, och Amadeus har en jämnårig kompis där vi bor. Så det är kanon, men under en liten tid.

Sjöboden ligger på en väninnas tomt i Saltsjö-Boo.

– Den är jättefin, rena sviten egentligen. Det är en väninnas gäststuga och ligger precis vid vattnet. Vi har allt vi behöver där.

Sålde slut blixtsnabbt

Några minuter tidigare stod Carola på en orientalisk inspirerad scen för att sjunga några låtar från sitt nya julalbum.

– Jag ska inte vara med i Melodifestivalen i år ... skämtar hon från scenen, iklädd en Lars Wallin-designad glittertopp.

På genrepet testade hon för första gången konsertupplägget för publik, som till stor del bestod av hennes vänner.

– Det känns som om vi är hemma, jag är jättenöjd med skivan.

Julkonserterna i Norge sålde slut på bara några timmar.

Vad är det med dig och norrmän – slutsålda konserter och män som mejlar dig?

– Det är inte bara en ... Norrmännen har följt med ända sedan 1983. Nu har vi vidgats oss och tittar på andra länder som USA, Holland, Ryssland. Det kommer att ta sin lilla tid. Vi ska inte slå på stora trumman men jag ska bli mer tillgänglig. Jag har en massa material som jag kan göra på engelska, också låtar åt mer kommersiell pop.

FAKTA

Turnépremiär i morgon

Namn: Carola Häggkvist. Ålder: 43. Bor: Stockholm. Familj: Sonen Amadeus, 11. Inkomst: 689 600 kronor (taxeringsår 2008). Aktuell: Med skivan ”Christmas in Bethlehem” samt julturné i Norden med start i Malmö i morgon.

Carolas påstådda romans och vän Christian ”Kicken” Lundqvist var på plats på festen och fick se genrepet inför julturnén.

– Det var bra, men det var ett genrep och det går alltid att göra saker bättre. Det kanske inte är min typ av musik men väldigt stimulerande att lyssna på.

Är du här som vän eller pojkvän?

– Pojkvän ... säger han och syftar på vännen bredvid honom, artisten Peter Jezewski.