Dödförklarad – av sitt eget bokningsbolag

Men rocktrummisen var ”bara” allvarligt skadad

Foto: Babylonbombs.net
Babylon Bombs Trummisen Swaint längst till vänster.
MUSIK

Babylon Bombs trummis ligger ryggskadad på sjukhus i Tyskland.

Han föll illa under bandets releasefest i Lichtenfels.

Men i bokningsbolagets pressmeddelande om händelsen råkade de sätta rubriken ”Babylon Bombs trummis förolyckad i Tyskland”.

Efter 14 minuter hade bandets förlag Triada hunnit skicka ut en rättelse.

– Ber tusen gånger om ursäkt för att fel ord smög sig in i förra rubriken. Tack och lov är det inte fullt så illa, skrev de.

Det var under en konsert i tyska Lichtenfels i fredags som olyckan var framme. Redan på soundcheck märkte Babylon Bombs att det inte fanns något skyddsräcke bakom trummisen.

Basisten Ricky återberättar händelseförloppet i pressmeddelandet:

– I slutet av tredjelåten ställer sig Swaint upp bakom trummorna och tar emot publikens jubel. När han sen ska sätta sig ner har stolen halkat snett och han fall handlöst ner 2 meter ner på ryggen. Jag som verkar vara den enda som märker detta springer direkt av och runt bakom scenen. Förväntar mig en garvande trummis i Spinal Tap manér, istället möts jag av den värsta dödsångesten jag varit med om. Swaint ligger helt stilla och säger att han tror att han kommer att dö. Jag slänger basen och rycker tag i närmsta människa och skriker åt han att ringa ambulans.

Hela bandet samlas vid trummisen medan publiken, som inte vet vad som hänt, skriker efter bandet.

– Ambulansen kommer, ingen kan ett ord engelska. Dom tar med honom till sjukhuset och vi får åka efter. Ingen aning om han kommer överleva eller inte.

Tysk ryggklinik

Bandet vakade vid hans sida på sjukhuset hela helgen, men har nu återvänt till Sverige. För Swaint väntar ytterligare operationer på en tysk ryggklinik innan han kan få sjuktransport hem.

Läkarna uppges ha sagt att han kommer att bli så rehabiliterad att han kommer kunna spela trummor igen – men och det blir om en månad eller ett år vet ingen.

Babylon Bombs ställer in sin planerade videoinspelning och konserten på Rock the night festival i Köpenhamn. Däremot kommer de att spela på Lusserock i Skövde den 10 december med en ersättningstrummis.

aftonbladet.se