Carola listetta – i USA

MUSIK

Carolas utlandsdrömmar börjar slå in.

I veckan låg nysläppta ”Christmas in Bethlehem” etta över de mest nedladdade julalbumen på Amazonlistan i USA.

– Så inspirerande, säger Carola Häggkvist, 43.

Carola är populär på andra sidan Atlanten.

Albumet släpptes digitalt i världen för två veckor sedan. Och har redan placerats före artister som Michael Bublé, Bob Dylan och Josh Groban på Amazon.com i USA.

”Jättebra gensvar

I höstas bytte Carola skivbolag från Universal Music till X5 Music Group, som är experter på försäljning av musik över internet och har som mål att lansera Carola internationellt.

– Carola har inte varit tillgänglig för en utländsk publik tidigare. Jag trodde inte att det skulle gå så snabbt, men det är jätteroligt. Albumet har en internationell potential och gensvaret har varit jättebra, säger Johan Lagerlöf, vd på X5.

Före McCartney

På Amazons totala albumlista i USA låg Carola, efter en kampanj av X5, på plats 53, en placering efter Lady Gaga och tre före Paul McCartney.

– Det är enormt inspirerande att se ett sådant positivt resultat och genomslag via nätet så snabbt. Jag är så glad och tacksam över att min internationella publik äntligen får möjlighet att få tag på min musik på engelska. Så inspirerande, säger Carola.

FAKTA

Namn: Carola Häggkvist. Ålder: 43. Bor: Stockholm. Familj: Sonen Amadeus, 11. Inkomst: 689 600 kronor (taxeringsår 2008). Aktuell: Med skivan ”Christmas in Bethlehem” samt julturné i Norden.