”Idol”-stjärnans gay- kyss censurerad – igen

Samtidigt visades kyssen mellan Britney och Madonna i sin helhet

Foto: AP
Olika standards CBS-programmet ”The Early Show” visade Madonna och Britneys kyss helt ocensurerad, medan Adam Lamberts kyss suddades ut.
MUSIK

Tjej + tjej = ok.

Kille + kille = inte ok.

Kriterierna för vad man kan visa i amerikansk morgon-tv varierar.

Foto: CBS
Så här suddigt blev det när CBS visade bilderna på "kyssen".

”American Idol”-finalisten Adam Lambert, 27, är fortfarande ett av nöjesvärldens hetaste samtalsämnen i USA.

Hans uppträdande på American Music Awards i söndags ledde till att han blev avbokad från den stora morgonshowen ”Good Morning America”.

Däremot var han välkommen till konkurrenten på CBS – ”The Early Show”. Där fick Lambert chansen att förklara sitt uppträdande igen.

– Jag ser inget fel med det. Jag förstår att folk blev upprörda och det var inte meningen. Min ambition var bara att tolka texten till min låt och ha det roligt på scenen, sa han.

”Jag var inte den enda”

Han hävdade återigen att de sexuella gesterna inte var repeterade på förhand. När programledaren pressade honom och frågade om han inte borde be sina yngsta fans om ursäkt svarade han att det är upp till föräldrarna om de vill låta sina barn vara uppe så sent (23 på kvällen amerikansk tid).

– Men de kunde ju inte veta vad som skulle komma? invände programledaren.

– Ja, men man fick också se Lady Gaga slå sönder en Whisky-flaska, Janet Jackson tog tag i en manlig dansares skrev, Eminem pratade om hur Slim Shady har 17 "våldtäkter under sitt bälte” – så det var mycket ”vuxenmaterial” på galan. Jag vet att jag inte var den enda.

När han återigen fick frågan om han kommer att be om ursäkt svarade han:

– Nej, jag är ingen barnvakt – jag är en artist.

Lambert hänvisade ännu en gång till dubbelmoralen som drabbar honom som homosexuell man.

Madonna- och Britney-kyssen

När de kontroversiella delarna av hans uppträdande visades i programmet hade de censurerats. Kyssen och det simulerade oralsexet var utsuddat.

Detta kunde naturligtvis förklaras med att det handlade om morgon-tv.

Minuterna senare visades dock klippet på Madonna och Britney Spears kyss på MTV-galan för några år sedan helt ocensurerat.