Aftonbladet
Dagens namn: Hilding
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

Världen väntar, tjejer

Här är RedOnes & Swartlings nya supergrupp Love Generation

VALDES UT – BLAND 500 SÖKANDE Det har gått supersnabbt för svenska gruppen Love Generation. I lördags valdes de fem tjejerna ut bland femhundra sökande. Dagen därpå spelade de in sin första singel. Det är svenske demonproducenten RedOne som ska skapa hits till tjejerna. ”Lady Gaga var också en okänd talang när jag träffade henne första gången”, säger RedOne som tror att gruppen kan gå hela vägen. Från vänster till höger: Mikaela, Anna, Roshana, Charlie och Melanie.   VALDES UT – BLAND 500 SÖKANDE Det har gått supersnabbt för svenska gruppen Love Generation. I lördags valdes de fem tjejerna ut bland femhundra sökande. Dagen därpå spelade de in sin första singel. Det är svenske demonproducenten RedOne som ska skapa hits till tjejerna. ”Lady Gaga var också en okänd talang när jag träffade henne första gången”, säger RedOne som tror att gruppen kan gå hela vägen. Från vänster till höger: Mikaela, Anna, Roshana, Charlie och Melanie.

Han har skrivit låtar åt Lady Gaga och Michael Jackson.

Nu ska svenske succéproducenten RedOne och Peter Swartling göra en svensk tjejgrupp till världsstjärnor.

– Lady Gaga var också en okänd talang när jag träffade henne första gången, säger RedOne till Nöjesbladet.

RedOne & Swartling.   RedOne & Swartling.

Nadir ”RedOne” Khayat, 37, är van vid att jobba med den absoluta artisteliten. Med Lady Gaga har han skrivit hits som ”Poker face” och ”Bad romance” - och räknas som en av världens hetaste musikproducenter. Han var också den siste som jobbade med Michael Jackson innan dödsfallet.

Nu ska RedOne skapa hits till fem okända, svenska tjejer i den hopsatta popgruppen Love Generation. Satsningen är ett samarbete mellan stjärnproducenten och talangscouterna Peter Swartling och Jonas Johnson.

”Passar mig perfekt”

– De här fem tjejerna har stor talang och kan gå hela vägen. Lady Gaga var också en ung, okänd talang när jag träffade henne första gången. Uppdraget passar mig perfekt eftersom jag gillar att hjälpa andra människor att förverkliga sina drömmar, säger Nadir ”RedOne” Khayat till Nöjesbladet.

För ett år sedan föddes idén om Love Generation, men nu går satsningen med blixtens hastighet.

I fredags skrev RedOne klart bandets första singel. I lördags valdes de fem tjejerna ut bland femhundra sökande. I söndags spelade bandet in sin första singel. I går mötte de fem tjejerna pressen för första gången.

Charlie Braun, 22, en av tjejerna, berättar att hon knappt förstår vad som håller på att hända.

– Jag har lyssnat på Lady Gaga och RedOnes låtar i snart ett års tid. Helt plötsligt befinner jag mig i en studio med världsproducenten. Det känns helt fantastiskt, säger hon.

”Garanterad världshit”

Talangscouten Peter Swartling är nöjd med att projektet är på banan. Med Love Generation vill han sätta Sverige på världskartan en gång för alla.

– Vi tyckte att det fattades en svensk popakt där ute. Nu har vi hittat vad vi letade efter. Vi betraktar Love Generation som en storsatsning som ska ut i världen. Första singeln är en garanterad världshit, säger Peter Swartling.

Markus Larsson

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet