Sökes: Fansens bilder på Håkan

Fotobok släpps i höst

MUSIK

Nu blir Håkan Hellströms liv förevigat i bilder.

Lagom till hans tioårsjubileum som artist släpps fotoboken ”Från bakgator te städer långt bort”.

Foto: Felipe Morales
Snart i en bokhandel nära dig.

Just nu är alla fotografier på Håkan Hellström heta byten. Till fotoboken som släpps i samband med hans skiva i höst efterlyses bilder på artisten i alla möjliga sammanhang via hemsidan.

Arbetet har pågått sedan i januari.

– Vi har fått in mycket bilder från livespelningar och nu är vi ute efter lite mer personliga foton från backstageområden, säger Emma Svensson, som är bildredaktör för boken.

Tomma blad i boken

Hon har fått i uppgift att scanna in fotografier från Håkans barndomsalbum. De ska blandas med minnen från hans karriär.

Men ännu finns det tomma blad i boken som hon önskar att fylla med bilder av mer privat karaktär.

– Det vore kul att få några från skoltiden och hans tidiga karriär med banden Broder Daniel och Honey Is Cool, säger Emma Svensson.

Håkan Hellström är själv involverad i projektet på så vis att han går igenom alla bilder och väljer ut dem som han tycker passar bäst.

Släpps i september

I oktober är det tio år sedan han släppte första albumet ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Nya skivan, den sjätte i raden, uppmärksammar jubileet tillsammans med fotoboken, som släpps i slutet av september.

– Det blir en fin presentbok med bildtexter som har skrivits av en rad olika personer, bland andra Håkan själv, säger Annika Seward Jensen, förläggare på Telegram.

Att boken fylls med bilder med fokus på en person tycker inte bildredaktören Emma Svensson är något problem.

– Han är en fantastiskt karismatisk människa som blir bra på bild. Han är verkligen intressant att fotografera, en person man vill veta mer om, säger hon.