Sött – men knappast nån topplåt

till Robyns nya singel

MUSIK
Foto: Andreas Bardell
Robyns robotar har känslor.

POP Fyra av tio läsare kan tänka sig att ha sex med en robot. Det visar en tidigare omröstning på aftonbladet.se. Relationsexperten Eva Rusz oroade sig och fruktade att dessa robotälskare längtade efter kravlösa relationer utan känslor.

Men i Robyns nya låt konstateras det att ”fembots have feelings too”.

Textens robotjag, som säger ”jag älskar dig” med metallisk röst, är en upp­daterad Stepford-fru med avancerad artificiell intelligens. ”A very scientifically advanced hot mama”, med Robyns egna ord.

Självklart är det superhärligt att Robyn har nya grejer på gång, det är ju otroliga fem år sedan förra albumet släpptes.

Teddybears-gröt

Första singeln från hennes kommande platta ”Body Talk Pt. 1”, som släpps i juni, känns som en naturlig förlängning av Röyksopps och Robyns ”The girl and the robot” men låter tyvärr inte riktigt lika bra.

Androidtemat är kul och melodin söt men till min stora besvikelse klingar produktionen för mycket av ett visst Stockholms-band. På fantastiska ”Be mine” lyckades Klas Åhlund lyfta fram Robyn och det raka i popen, men här dränks nästan båda i en Teddybears-gröt.

Ingen topplåt, men i väntan på nästa singel kommer säkert ”Fembot” både hinna användas i tv-reklam, spelas sönder på P3 och bli skitstor i Japan.

FAKTA

Robyn

Fembot

Konichiwa