”Jag är väldigt nervös inför förlossningen”

Ola Salo har fyllt frysen med piroger – att ta med till BB

Foto: Andreas Hillergen
Snart pappa Ola Salo blir pappa för första gången nu i vår. Enligt The Ark-sångaren är det dags ”när som helst nu de kommande veckorna”.
MUSIK

MALMÖ. Ny skiva i bagaget. Frysen full av piroger.

Ola Salo har fått tips av bandvännen Martin Axén inför förlossningen.

– De har mat till mamman på BB men de har inte mat till den blivande pappan, säger den blivande pappan.

Foto: Andreas illergren
Sylvester Schlegel, Mikael Jepson, Ola Salo, Jens Andersson, Martin Axén och Lars ”Leari” Ljungberg.

The Ark är samlat på Operagrillen i Malmö för att prata om ”In full regalia”. Det revolutionerande nya musiksläppet av bandets kombinerade magasin och cd är bara en dryg vecka borta.

Men Ola Salo, 33, har också en annan och ännu större förändring runt hörnet. Under våren väntar han och hustrun Anneli Pekula, 39 sitt första barn. Enligt Ola ”när som helst nu de kommande veckorna”.

– Det är oerhört stort. Det känns som det största som har hänt mig. Jättespännande och jättekul. Jag känner förväntansfullhet och glädje, säger Ola Salo.

Ingen oro?

– Givetvis är jag väldigt nervös inför det här med förlossningen. Men jag är övertygad om att allt kommer att gå bra och jag är väldigt lycklig.

”Mängder av råd”

Med bandmedlemmar redan mitt i föräldralivet har sångaren fått en hel del tips. Både inför själva papparollen och dramatiken i samband med förlossningen.

– Jag har fått mängder av råd av de andra i bandet. Martin har tipsat om att man ska ha med sig piroger till BB. Han säger att de har mat till mamman men inte till den blivande pappan på BB. Det är dessutom mat som man kan äta med en hand, så man kan ge massage eller något annat med den andra handen, säger Salo.

Går snabbt att värma

The Ark-gitarristen bekräftar.

– Det var succé. Vill man vara delaktig och aktiv under förlossningen gäller det att snabbt kunna värma något styrkande mål, säger Martin Axén, 37.

– Så jag har gjort mängder av piroger. Jag har frysen full, säger Salo och ler.