Sverigeaktuella bandets trummis död

Devon Clifford i You Say Party! We Say Die! kollapsade på scenen

Foto: AP
Sångerskan Becky Ninkovic och trummisen Devon Clifford till höger.
MUSIK

Devon Clifford, 30, i Sverigeaktuella bandet You Say Party! We Say Die! har avlidit.

Trummisen kollapsade på scen under en spelning i Vancouver.

Clifford uppges ha drabbats av en hjärnblödning under en spelning i Vancouver, Kanada. Sångerskan Becky Ninkovic bad fansen ringa efter ambulans när hon upptäckte att trummisen kollapsat.

Han genomgick akut neurokirurgi och hölls vid liv i respirator. Men tidigt på söndagsmorgonen nordamerikansk tid avled Clifford.

– Det är med stor sorg vi måste rapportera att vår käre vän Devon Clifford avlidit för några timmar sedan på sjukhus i Vancouver i sällskap av sin familj och sina vänner, skriver bandets skivbolag Paper Bag.

– Han kommer att bli djupt saknad av alla som kände honom. Jag ber er att respektera familjens privatliv under den här extremt svåra tiden.

På bandets Twitter-sida skriver de enbart: ”DEVON CLIFFORD 1979-2010 R.I.P”. Inlägget innan han avlidit lyder: ”We are devastated and trying to keep hope. He needs at miracle. Thank you”.

Det är ännu oklart vad som händer med bandets Europaturné. Den 29 april är de inbokade för att spela på Lilla Hotellbaren i Stockholm och den 30 april på Debaser i Malmö.

ARTIKELN HANDLAR OM