Aftonbladet
Dagens namn: Severin, Sören
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet / Musik

Nu går BWO skilda vägar

De splittras på obestämd tid – för att satsa på solokarriärerna

Vill inspireras av andra I höstas tog Alexander Bard, Marina Schiptjenko och Martin Rolinski en kort paus. Planen var att göra ett nytt album tillsammans redan under 2010. Men nu väljer de att lägga BWO på is och i stället att fokusera på sina solokarriärer. Vill inspireras av andra I höstas tog Alexander Bard, Marina Schiptjenko och Martin Rolinski en kort paus. Planen var att göra ett nytt album tillsammans redan under 2010. Men nu väljer de att lägga BWO på is och i stället att fokusera på sina solokarriärer. Foto: Lina Boström Einarsson

Martin Rolinski och Alexander Bard går år varsitt håll.

Nu ligger BWO på is på obestämd tid.

Inför att sångaren Martin Rolinski, 27, i fjol blev pappa förklarades att popbandet BWO tar en paus. Flera svenska medier rapporterade dock att bandet skulle återkomma med ett nytt album redan under 2010.

Så blir det inte.

Musikern Alexander Bard, 49, och sångarna Martin Rolinski och Marina Schiptjenko, 44, är nu på gång med nya projekt. Och BWO:s framtid ligger helt på is.

– Vi tycker att frihet är allt i världen. Om vi vill göra en ny BWO-platta om några år för att vi tycker det är kul så gör vi det, men det är inget vi bestämt, säger Alexander Bard.

Släpper nya skivor

Bard är själv aktuell med gruppen Gravitonas tillsammans med sångaren Andreas Öhrn och låtskrivare som släpper sin första singel nästa vecka.

Marina Schiptjenko har återupptagit medlemskapet i bandet Page, som släpper ett album i vår och på sidan av driver hon galleriet Andréhn–Schiptjenko.

Samtidigt skissar Martin Rolinski nu på ett soloalbum.

– Jag har precis börjat jobba med det. Jag har varit inne i studion och börjat skriva. Planen är att det ska släppas nästa vår, säger han.

”Vill inte ha input”

BWO har hållit ihop som band i sju år, släppt sex album och tävlat fyra gånger i Melodifestivalen.

Både Martin Rolinski och Alexander Bard betonar att det inte finns någon slitning bakom att de nu väljer att gå sina egna vägar.

– Vi ringer varandra hela tiden och frågar om allmänna råd, men vi försöker att hålla det vi jobbar med ganska separat. Jag vill inte ha för mycket av hans input och han vill inte ha för mycket av min, säger Martin Rolinski.

– Jag tror vi alla känt att det skulle vara kul att få inspiration från andra håll.

Kommer ni att fortsätta med BWO i framtiden?

– Ja, det är absolut planen. Vi har inte lagt ned. Det här är bara en nyttig paus i bandet där vi kan göra andra saker som är roliga.

SENASTE NYTT

Nöjesbladet

Visa fler
Om Aftonbladet