”Gaga skickar mig sms precis hela tiden”

Nöjesbladet avslöjar: RedOne skriver låtar med Lady Gaga till nytt album

Foto: MAGNUS SANDBERG, AP
SUCCÉDUO RedOne och Lady Gaga skriver låtar ihop.
MUSIK

Den sjunde maj kör Lady Gaga igång sin Europaturné i Globen.

Nu skickar hon sms till svenske stjärnproducenten RedOne. Hela tiden.

– Vi ska börja skriva låtar till Gagas tredje album, avslöjar Nadir "RedOne" Khayat för Nöjesbladet.

"Rah-rah-ah-ah-ah, Roma-Roma-ma, Gaga, ooh la la, want your bad romance".

Om tio dagar kommer Lady Gagas hitlåt att eka i Globen två kvällar i rad. Bakom scen väntar mannen som sångerskan har kallat för "hjärtat och själen i mitt universum", svenske stjärnproducenten Nadir "RedOne" Khayat, 37. Det är han som ligger bakom popsångerskans världshits "Bad romance", "Poker face" och "Just dance".

”Skriver nya låtar”

Inför Sverige-besöket avslöjar RedOne att duons samarbete tätnar. Musikproducenten kommer finnas vid popsångerskans sida under hela Europaturnén.

– Vi möttes upp i Australien och nu följer jag med henne över hela Europa. Vi ska skriva nya låtar till hennes tredje album, säger RedOne till Nöjesbladet.

En dröm kvar

När succéduon möttes var båda relativt okända namn. I takt med Billboard-ettorna och grammy-statyetterna har de personliga mötena minskat, men duon är fortfarande noga med att hålla tät kontakt.

– Gaga skickar mig sms precis hela tiden med textrader och förslag på låttitlar. Hennes hjärna går i hundraåttio dygnet runt, säger han.

Efter det framgångsrika samarbetet med Lady Gaga är RedOne en hett eftertraktad musikproducent. Nyligen jobbade han med Mika och Kylie Minogue. Men en dröm återstår.

– Jag har träffat Bono flera gånger. Han har berättat att han älskar min musik. Jag var chockad att han överhuvudtaget visste vem jag var. Om det blir ett samarbete är det en dröm som blir sann, säger RedOne.