Idol-Andreas satsar på Melodifestivalen

MUSIK

Efter tredje platsen i Idol 2007 har det varit tyst om Andreas Sjöberg.

Men nu avslöjar han sin stora önskan för Nöjesbladet — att få vara med i Melodifestivalen.

Foto: Felipe Morales
Idol-Andreas när det begav sig 2007.

I den här veckans avsnitt av TV3:s Sandhamn får vi återse ett bekant ansikte när Andreas Sjöberg, 33, dyker upp och sjunger sin singel ”Will you ever” för ett gäng glada semestersvenskar. Andreas berättar för Aftonbladets webb-tv att han kände sig väldigt nöjd efter spelningen i Sandhamn och att singeln släppts i ett tjugotal länder. Dessutom har han varit nere i Europa och jobbat.

— Jag har varit i Italien och sjungit med jättekända musiker. Det har varit himla lärorikt, allt är ju så mycket större i Italien än här. Jag har lärt mig så mycket nytt.

Satsningen begränsas alltså inte bara till Sverige och fler Italien-samarbeten är på gång. Men på frågan om han blir igenkänd på gatan i Italien svarar Andreas nekande.

— Nej nej inte ännu, men det kanske kommer en sån dag också.

Siktar mot Melodifestivalen

Men helst av allt, avslöjar Andreas, skulle han vilja vara med i ännu en musiktävling.

— Det finns alltid en önskan att komma med i Melodifestivalen, men eftersom jag inte är signad till ett stort bolag är det jättesvårt, säger Andreas uppgivet.

Han har tidigare skickat in låtar som inte blivit antagna och menar att det bara är låtskrivare och artister som har de stora skivbolagen bakom sig som får en chans. Det tycker Andreas Sjöberg är fel.

— Jag kommer pröva igen, jag har jättebra låtar som skulle passa.

Just nu lägger Andreas Sjöberg sista handen vid sitt album som ska släppas i sommar.

ARTIKELN HANDLAR OM