Robyn: Jag fick ångest

Gick in i väggen efter turnén med Madonna

Foto: Andreas Bardell
”Väldigt sliten” Robyn mådde dåligt efter Europaturnén med Madonna.
MUSIK

Med tre nya skivor och en egen klubb står Robyn åter på toppen.

Men för ett år sedan gick den svenska popdrottningen in i väggen.

– Jag fick ångest,

berättar hon för norska tidningen Verdens Gang.

Robyn är högaktuell med skivan ”Body talk pt 1”, som släpps den 14 juni. Dessutom driver hon en egen månadsklubb på innestället Strand i Stockholm.

”Blev tråkigt”

Men sångerskan har inte alltid kunnat njuta av succéerna. För den norska tidningen VG berättar hon hur tomrummet efter tre fullspäckade år tog knäcken på henne i början av 2009. När hon kom hem från Europaturnén med Madonna drabbades hon av ångest.

– Det blev så tråkigt. Jag hade inga spelningar bokade. Och samtidigt var jag väldigt sliten, säger hon.

Mår bra igen

Den 30-åriga stjärnan avslöjar att hon kände sig instängd av alla förhoppningar och utmärkelser hon fick i och med framgångarna. Hon bävade för schemat hon såg framför sig.

– Hur jag skulle få vara i studion i kanske ett och ett halvt år, därefter turnera i tre år, och så kanske inte börja jobba med ett nytt album förrän om fem år.

Lösningen blev att lägga om. I samråd med sitt management beslutade Robyn att hennes nya skiva skulle ges ut i tre delar – och hon bestämde sig för att starta dansklubb med en väninna. Nu har hon hittat formen igen.

– Jag befinner mig exakt där jag vill vara.

FAKTA

Släpper 3 skivor

”Body talk pt 1”, som släpps den 14 juni, är den första i raden av tre skivor som Robyn planerar att släppa under 2010.

I sommar spelar Robyn bland annat på de svenska festivalerna Peace & Love (Borlänge, 1/7) Arvika (15/7) och Popaganda (Stockholm, 27/8).