Allt är helt perfekt

The Drums
The Drums

MUSIK

POP Det är dags att slå på den stora trumman. Radera plattityder som hajp, pophopp och omslagspojkar. Låta en känsla av dödsföraktande ungdom skölja över dig.

Välkommen till det perfekta popbandet.

The Drums har alla rätt, guldstjärnor hela vägen.

Det självklara bandnamnet, den goda smaken och den mest eftersträvansvärda estetiken. Ack, dessa välklippta snedluggar med halvakustiska gitarrer under hakan.

The Drums är ett vykort från det vackra popåret 1980 med Postcard Records trummande katt till logotyp på framsidan och en personlig hälsning från FactorysTony Wilson på baksidan. Men Brooklyn-bandet är skyldiga The Shangri-Las och svenska The Embassy lika mycket som Orange Juice och Joy Division.

Det, pojkar och flickor, skulle blott vara tomma tidningsbokstäver om det inte vore för hur det glimrar om The Drums reverbmarinerade melodier. Varje refräng svär dig evig kärlek på himmelens alla stjärnor och sommarängars alla blommor. Men lika soldränkta som de kan verka vid en första kisande anblick, lika nattsvarta är de om du ser dem i ögonen.

”I thought that life would get easier, instead it’s getting darker… instead it’s getting colder?… without you”.

Släpp in dessa tolv sånger i ditt liv och du ska belönas med tårfylld eufori. Det var länge sedan jag älskade ett popband så här mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM