Bröllopet gav Skifs superlyft

Foto: Scanpix
bröllopslåt Björn Skifs och Agnes­ Carlsson sjunger för kronprinsessparet i kyrkan. Nu har låten slagit sig in som etta på Svensktoppen.
MUSIK

Björn Skifs och Agnes Carlsson gjorde succé med bröllopslåten ”When you tell the world you’re mine”.

I helgen gick låten rakt in på Svensktoppens första plats.

Nu vill Björn Skifs släppa en ny soloskiva.

Foto: Robin Nordlund
etta direkt Förutom framgången på Svensktoppen har Björn Skifs krogshow på Cirkus i Stockholm varit helt utsåld under våren. ”Jag har aldrig haft det så bra som nu”, säger han.

Låtskrivaren Jörgen Elofssons ballad ”When you tell the world you’re mine” fick hela Sverige att ta fram näsdukarna under Victorias och Daniels bröllop i Storkyrkan.

Nu har låten gått rakt in på Svensktoppens första plats.

– Jag hörde det. Det är fantastiskt. Det är jättehärligt. Jag förstod att den hade chans att komma in för att den är omtyckt. Men att den skulle gå raka spåret upp hade jag inte räknat med, säger Björn Skifs, 63, till Nöjesbladet.

Över tre miljoner tv-tittare följde det historiska bröllopet.

– Den fick ju en ganska alright exponering om man säger så (skratt). Sen är det en jättefin låt som både jag och Agnes föll för när vi hörde den första gången. Det är en väldigt ärlig och rak låt och Jörgen har verkligen uppfattat känslorna hos brudparet. Vad jag förstår så är de fortfarande väldigt glad i låten, säger Björn Skifs.

”Virvlat åt alla håll”

Efter succén planerar nu Björn Skifs, för en ny soloskiva.

– Jag har börjat tänka på nya inspelningar och ska försöka hitta lite ny musik. I bästa fall får man ihop något under våren så man kan komma ut med något under sommaren eller hösten nästa år, säger han.

Om det blir låtar på svenska eller engelska har han ännu inte bestämt.

– Det har virvlat runt lite åt alla olika möjliga håll. Jag vet inte om det blir svenska eller engelska, om det blir poprockigt eller lugnt och fint, jag vet inte,­ jag har ingen aning, säger han.

Något mer samarbete mellan honom och Agnes Carlsson, 22, är inte aktuellt.

– Nej, hon har fullt jobb med sin utlandslansering och är alldeles i början i sin karriär och jag är väl i slutet av min (skratt). Jag tror att våra världar är lite för långt ifrån varandra för att vi ska hitta på något mer, säger han.

Lång turné

Björn Skifs show på Cirkus i Stockholm har under våren gått för utsålda hus. I höst ger han sig ut på en lång turné med showen runt om i landet.

– Jag har väl aldrig haft det så bra som jag har det nu. Min bästa tid är nu. Jag hade väl tänkt trappa ner men det finns inget läge för det nu, säger han.

FAKTA

Det här är Björn Skifs

Namn: Björn Nils Olof Skifs. Ålder: 63. Yrke: Artist. Bor: Haninge, utanför Stockholm. Familj: Hustrun Pernilla, 45, barnen Oliver och Jonathan. Inkomst: 568 200 kronor, taxeringsår 2009. Aktuell: Jobbar på en ny skiva,­ gick upp på Svensktoppens första plats tillsammans med Agnes Carlsson. Björn Skifs har tidigare haft en rekordlåt på listan. ”Håll mitt hjärta” låg på Svensktoppslistan i 142 veckor.